Jong NEC mag nog hopen op kampioenschap

Tegen alle verwachtingen in heeft Jong NEC sinds gisteravond weer een kleine kans op het kampioenschap gekregen.

Terwijl de ploeg van trainer Cees Lok zelf met 0-4 won bij het belofteteam van Go Ahead Eagles, liet koploper Jong Heracles verassend punten liggen bij het laaggeklasseerde Jong AGOVV (1-1).

De achterstand van NEC op de ploeg uit Almelo is daardoor één speelronde voor het einde teruggebracht tot drie punten NEC. heeft een aanmerkelijk beter doelsaldo dan de Almeloërs, die volgende week in eigen huis tegen de Deventer ploeg spelen. Indien Heracles verliest, zijn de Nijmegenaren bij winst in de thuiswedstrijd tegen Jong Emmen zeker van het kampioenschap. ?We hebben geen verwachtingen?, zegt Lok. ?We moeten volgende week eerst zelf zien te winnen.?

NEC trad op de Adelaarshorst aan met de A-selectiespelers René van Rijswijk, Patrick Ax en Fabian de Freitas. De laatste opende de score in de 27ste minuut op aangeven van Alexander Prent. Daarna was het telkens de assistgever, die het volgende doelpunt voor zijn rekening nam. Prent scoorde in de 33ste minuut na voorbereidend werk van Muslu Nalbantoglu, die op zijn beurt in de 48ste minuut de stand naar 0-3 tilde uit een pass van Patrick Ax. Vijf minuten later maakte Ax het cirkeltje rond uit een voorzet van Prent.

?We speelde bij vlagen goed en creëerden heel veel kansen, maar in de tweede helft ging het uit als een nachtkaars?, verteld Lok. ?Tot de zeventigste minuut hebben we er erg veel energie ingestoken. Daarna speelde we te gehaast en ging Go Ahead Eagles pressen om nog wat terug te doen. Met een paar goede reddingen hield doelman Mattheüs Hoop de nul vast.?

Bron: De Gelderlander