Jong NEC loopt iets in

Jong NEC speelde gisteravond met 2-2 gelijk tegen het belofteteam van FC Zwolle. De ploeg profiteerde daarmee slechts gedeeltelijk van de 2-1 nederlaag die koploper Jong Heracles Almelo tegen Jong Cambuur Leeuwarden leed.

Het team van trainer Cees Lok verzuimde in Zwolle in de eerste helft ruim afstand te nemen en kwam door een onachtzaamheid in de achterhoede zeven minuten na rust geheel tegen de verhouding in achter. Toch slaagde NEC erin de achterstand om te buigen in een voorsprong. Tekenend voor het gebrek aan schotvaardigheid was dat beide doelpunten uit een standaardsituatie ontstonden. Uit twee hoekschoppen van Roel Hendriks werd in de 64ste en 74ste minuut gescoord door respectievelijk Muslu Nalbantoglu en Tarik Divarci. Vier minuten later maakte Zwolle eveneens uit een corner na een dekkingsfout in de NEC-defensie weer gelijk. In de slotfase liet NEC twee goede kansen liggen om alsnog de volle winst te behalen.

“Het was onnodig”, zegt Lok over het gelijkspel. “We lieten Zwolle alle hoeken van het veld zien en hadden voor rust met 4-0 voor moeten staan. Jammer, want we hadden op drie punten van Heracles kunnen komen en daarmee de druk op hen kunnen vergroten.”