Je blijft je verbazen (The ultimate edition?)

In ons fanzine stond een verzonnen aanmeldformulier voor de aanvraag van een SCC in het seizoen 2008-2009. Maar langzaam wordt deze grappig bedoelde kijk op het beleid van de club werkelijkheid! Mensen die blowen en mensen die “bier” drinken zijn nu aan de beurt om aangepakt te worden.

Welk snel marketingmannetje het nu weer bedacht heeft ik weet het niet, maar het wordt steeds gekker bij onze club.

De supporters die vocht halen wat op bier lijkt in de Goffert, mogen daar niet mee de tribune op! Waarom? Omdat het teveel rommel geeft? In die context is het wel heel erg dom en zielig dat frisdrinkers wel de trap op kunnen met hun beker.

En de blowers worden ook al verbannen uit het stadion. Onder het smoesje “In overleg met de gemeente” wordt dit maar even snel ingevoerd. Waarom? Omdat er klaagbrieven kwamen bij NEC over de wietlucht?

Nee het is simpel. Volgens NEC is 10% van het publiek vervelend en die horen niet in het stadion thuis. Het lijkt erop dat NEC nu op een slinkse wijze die 10% daadwerkelijk uit het stadion probeert te krijgen! NEC heeft na de deportatie van supporters uit C, D en E en deze nieuwe verandering een duidelijke weg ingeslagen.

Ik hoop van harte dat deze weg eens ouderwets gebarricadeerd gaat worden! Niet omdat ik een liefhebber ben van voetbalgeweld, integendeel, ook niet omdat ik een blower en een zuiper ben, want ik drink cola en rook alleen maar shag en sigaretten (hoe lang mag dat nog?), maar wel omdat ik niet goed tegen onrecht kan! Wat is de volgende stap? Alleen netjes gekleed naar binnen, geen kale koppen meer binnen, geen rokers toelaten, minimaal een HAVO-diploma hebben, consumptie verplicht stellen, inkomensgrens invoeren, eerst blazen voor je naar binnen mag, een verklaring van goed gedrag tonen, vrouwen gratis toegang???? Laat het dagje voetbal gewoon blijven zoals het is en maak het niet kapot! (ble)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan