Hugo Borst

Op Lunatic News is te lezen dat de KNVB, samen met de Eredivisie NV en de Cooperatie Eerste Divisie, de journalist Hugo Borst een stadionverbod probeert op te leggen. Het is aan de clubs omdat verbod over te nemen, maar voor interlands en andere KNVB-evenementen is hij wel uitgesloten. De reden voor dit alles is dat Borst zich laatdunkend over scheidsrechter Vink heeft uitgelaten. Niet eens naar aanleiding van de wedstrijd Vitesse-ADO Den Haag waar ik me eerder al druk over maakte, maar naar aanleiding van Sparta-FC Utrecht.

Het moet toch niet gekker worden. Na het wild plassen en het niet kunnen tonen van een ID-bewijs, gaat de KNVB nu over tot het misbruiken van het stadionverbod om regelrechte censuur te plegen. De scheidsrechters zijn en blijven vaak kut, maar dat willen de heren in Zeist niet zien. Schandalig is het! Ik hoop dat Tielbeke, als hij in functie is bij de Eredivisie NV zich, anders dan Michael van Praag, niet laat lenen voor dit soort totalitaire acties.

Wat ik me ook nog afvraag, is waarom de KNVB bij gewone supporters net zo makkelijk dwingend een stadionverbod oplegt, dat dan direct landelijk (en met hulp van Jan van de Ven zelfs internationaal) geldt, maar het in dit geval aan de clubs overlaat? Ach, dat is maar beter zo, nu kunnen wij onze club tenminste oproepen Borst met open armen in het stadion te ontvangen! (tho)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan