Hoop gloort voor BNN in Eerste Kamer

Staatssecretaris Van der Laan van Cultuur heeft haar voorstel om BNN te kunnen laten voortbestaan, aangepast. Ze wil de jongerenomroep laten blijven uitzenden tot 2008. Dan moet een nieuw publiek omroepbestel klaar zijn. Bronnen rond het kabinet hebben dat dinsdag bevestigd.



Van der Laan hoopt door de wijziging het CDA en de PvdA in de Eerste Kamer mee te krijgen. De Eerste Kamer debatteert dinsdag over het plan om het verplicht aantal leden van publieke omroepen, te verlagen van 300.000 naar 150.000 leden. De grootste fracties van CDA en PvdA weigeren hiermee tot nu toe in te stemmen, omdat ze het gelegenheidswetgeving vinden. Het zou een redding zijn voor BNN, die 224.000 leden heeft. 
 
Het staat nog steeds niet vast of beide partijen instemmen met het nieuwe voorstel van de bewindsvrouw. CDA-senator Woldring en PvdA-senator Witteman zijn positief gestemd, maar hebben nog tal van vragen. Afhankelijk van het antwoord van Van der Laan zullen ze bekijken of ze alsnog akkoord gaan, zo verklaarden ze dinsdagochtend voorafgaand aan het debat.


Bron: Spits

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.