Het werkelijke verhaal?

Vannacht kreeg ik een visioen en nee ik was niet onder invloed:

Na NEC-Wisla was de politie woedend en voor een groot gedeelte natuurlijk ook terecht, want, mede door verkeerde keuzes en inschattingen van agenten ter plaatse aan de ene kant, maar zeker ook de extreme woede over de uitschakeling van NEC in Europa bij supporters aan de andere kant, keken sommige dienders naar eigen zeggen de dood in de ogen.
Voor de politie is een rel tussen supporters niet goed, maar wanneer de woede zich tegen agenten gaat keren, dan slaan de stoppen bij de blauwe brigade natuurlijk helemaal door van woede.
De “persoonlijke aanpak”, zeg maar de “Jan van de V.-methode”, werd aan de kant geschoven en de spreekwoordelijke oorlog tegen de supporters werd in gang gezet. Het begon al bij de eerstvolgende thuiswedstrijd, waar de politie zeer provocerend bezig was en wilde laten zien dat zij nog steeds de baas waren.
Volgens de korpschef, die ook in de “TV-uitzendings-affaire” van zich deed spreken door aan te sturen op een andere dag dan de koopavond, was de maat vol.
Deze gedachte werd ook duidelijk kenbaar gemaakt aan de persoon die de uiteindelijke eindverantwoordelijke is voor de politie in Nijmegen: burgermeester Ter Horst. En daarnaast natuurlijk ook aan haar plaatsvervanger de vice-burgermeester Paul Depla. Inderdaad de man die namens de gemeente en in overleg met NEC, de verkoop regelde van het stadion, waardoor NEC in 1 klap “schuldenvrij” werd.
In de aanloop naar het nieuwe seizoen vond het jaarlijke overleg plaats tussen de driehoek gemeente-politie-NEC over het veiligheidsconvenant. De politie wil de harde lijn. De gemeente die, na het onderzoek naar aanleiding van de rellen bij de huldiging op het Kelfkensbosch op de organisatorische vingers was getikt, heeft nu ook niet bepaald een goede “relatie” met NEC-supporters en koos de kant van de korpchef.
NEC zelf ziet de hooligans ook het liefste vertrekken, maar een blowverbod en bierverbod op de tribune gaat zelfs NEC wat te ver. Een nieuwe indeling van de vakken om een te grote verspreiding van “ongewenste elementen” tegen te gaan onder het mom van gezinstribune, daar zag NEC nog wel wat in, hoe vreemd dit ook moge klinken, maar dat die maatregelen tegen het bier en het blowen, daar kon NEC zelf, gezien het latere statement op internet, ook geen logische verklaring voor geven. Dat moest de gemeente (Paul Depla) maar gaan uitleggen voor de camera van TV Gelderland.
Hans zou er op de open dag wel op terugkomen, maar verder dan een heeeeeele lichte afkeuring kon hij niet gaan, want het is de gemeente die de troeven in handen heeft. NEC staat na de verkoop in het krijt bij de gemeente en Hans wil uitbreiden en zowel Depla als Hans weten donders goed dat NEC de gemeente dan weer nodig zal hebben voor de noodzakelijke wijziging van het bestemmingsplan.
Na de woorden van Hans op de open dag die wat genuanceerder waren, komt de politie in de Gelderlander nog maar eens met het verhaal van de harde lijn naar buiten. Erg toevallig allemaal. De politie wil kostte wat het kost voorkomen dat de regels niet worden nageleefd, want het is immers oorlog.
De mensen van de praktijk, de stewards, zijn niet gehoord. Die zijn het totaal niet eens met het beleid en sommigen dreigen zelfs met stoppen als ze echt als een politieagentje supporters het blowtje moeten gaan afpakken. Sterker nog voor sommige supporters zou een joint juist niet verkeerd zijn.
Zaterdag is de grote test. Wie gaat z’n gelijk halen?
Of mijn visioen uitkomt? Ik zal het wel niet voor zaterdag weten.
(ble)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan