Het CIV maakt meer kapot dan je lief is

Het is werkelijk te triest voor woorden! Het niet doorgaan van de live-uitzending hebben we mede te danken aan het CIV (centraal informatiepunt voetbalvandalisme) Korpschef Poelert won informatie in bij het CIV en ging vervolgens snel als een angsthaas naar Guusje om te zeggen dat de wedstrijd niet op donderdag gespeeld kon worden.

Naast de traditionele jaarverslagen van het CIV waar je de tranen van in je ogen schieten las ik vandaag ook enkele andere hoogstaande literatuur van deze afgekeurde politiemensen die kennelijk nog nooit een voetbalstadion van binnen hebben gezien:

“Supporters van de ene club verschillen niet veel van die van een andere als ze uit eenzelfde land komen. Kijk maar naar Nederland. Supporters van Ajax, Feyenoord en PSV gedragen zich ook redelijk hetzelfde”, aldus politieman en beleidsmedewerker Henk te Roller. (einde citaat)

Dus de boeren van PSV hebben eigenlijk dezelfde reputatie als de harde kern van Feyenoord? En supporters verschillen niet zoveel in één land? Wat een domme generaliserende opmerking zeg! Bij Heerenveen zijn natuurlijk net zoveel rellen als bij iedere andere club! Om nog maar niet te spreken van Den Haag tegen RKC! Dat wordt een veldslag, vooral de north-side van RKC is verschrikkelijk berucht in Nederland!

En deze mensen van het CIV bepalen het beleid in Nederland! Want ietsje verder valt te lezen: “Het CIV is de eerste en belangrijkste instantie waar de politie van een voetbalstad informatie haalt bij de organisatie van de veiligheid rondom een wedstrijd. Zo was ook de werkwijze van korpschef Poelert van de politieregio Gelderland Zuid. Na advies te hebben ingewonnen bij het CIV, heeft hij burgemeester Ter Horst afgeraden NEC tegen de Poolse club te laten spelen op de koopavond van donderdag 16 oktober.” (einde citaat)

Even verderop lees ik nog iets engs:

“Wat bij de overwegingen van het CIV een belangrijke rol heeft gespeeld, zo bevestigt Te Roller, is de puinhoop die toeschouwers van Legia Warschau in het vorige seizoen bij FC Utrecht hebben achtergelaten.” (einde citaat)

Is dit niet de enige rol? Legia en Wisla zijn niet met elkaar te vergelijken. Legia is een zeer grote club qua aanhang, Wisla is een club waar 9000 man in het stadion kunnen! Ok er zijn hooligans, maar die hebben we bij NEC ook! Als vorig jaar Legia-Utrecht rustig verlopen was, dan had je het CIV niet gehoord. Dan hadden de Poolse hooligans een andere reputatie gehad. Het ging vorig jaar voor het eerst mis met Poolse fans (al die voorgaande keren is er niets gebeurd, ook niet een paar jaar geleden toen FC Twente tegen een Poolse club moest spelen in Enschede) , maar het CIV komt wel met de voor hun gebruikelijke paniekreacties. De gewone supporters en de club worden nu weer de dupe van dit beleid van afgekeurde politieagenten die krantenknipsels verzamelen en koffie drinken.
Het CIV maakt het voetbal misschien nog wel harder kapot dan hooligans!(ble)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan