Het balgevoel komt weer snel bij Maes tijdens trainingsstage

“Het valt niet tegen”. Zo ervaart Luuk Maes zijn oefenstage bij FC Dordrecht deze week. De voormalige verdediger van NEC traint bij de nummer zeventien van de eerste divisie mee om een profcontract te verdienen.


“We gaan aan het eind van de week om de tafel zitten”, zegt Maes. “Dan bekijken we of het al dan niet iets wordt. Het is wel de bedoeling dat ik terugkeer in het betaalde voetbal. Ik ben fit genoeg.”

Maes stopte vorig seizoen vroegtijdig bij hoofdklasser JVC Cuijk, omdat hij het spelen op amateurniveau vond tegenvallen.

“Een maand geleden was ik op proef bij Kickers Offenbach in Duitsland, maar dat was wel een beetje ver. Ik hoorde niets meer van ze. Ze hebben uiteindelijk een jongen van 1.FC Köln aangetrokken. Later belde mijn zaakwaarnemer op dat FC Dordrecht interesse had.”

Daar trainde de verdediger eergisteren voor het eerst mee. “We hebben behoorlijk getraind. Kijk, ze hoeven me natuurlijk niet meer te leren voetballen. Al was het voetballend wel even wennen. Een bal zuiver inspelen, hoe hard speel je in, dat soort dingen. Maar het balgevoel komt allemaal vrij snel terug. Ik heb een halfjaar niet meer gespeeld. Conditioneel valt het me in ieder geval niet tegen.”

Volgens Maes kwam de oefenwedstrijd die FC Dordrecht gisteravond tegen CSKA Moskou speelde nog wat te vroeg voor hem. “Ik heb net een dag meegetraind, dus dat was niet te doen.”

Het profvoetbal bleef bij Maes knagen, nadat hij bij JVC Cuijk was gestopt. “En als je dan aanbiedingen krijgt, ga je er graag op in. Ik ben 32, dus nog een jaar of drie in de eerste divisie spelen moet mogelijk zijn. Maar aan het eind van de week gaan we praten of dat bij FC Dordrecht zal zijn.”

Luuk Maes speelde van 1995 tot medio 2002 bij NEC. Eerder was de voetballer actief bij Helmond Sport, FC Den Bosch, PSV, Go Ahead Eagles en de Tilburgse clubs Willem II en Hieronymus.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.