Geeft NEC zondag Vitesse het beslissende duwtje?

Vitesse kijkt de degradatie in de ogen. Zondag komt NEC op bezoek. Uitgerekend de grote rivaal uit Nijmegen heeft het lot van de Arnhemmers in de hand.

De derby tussen Vitesse en NEC, zondag in Gelredome, heeft dit keer een extra lading. NEC kan namelijk een cruciale rol spelen als het gaat om lijfsbehoud van de Arnhemse rivaal.

Vitesse, Volendam, Zwolle en ADO Den Haag zijn verwikkeld in een wanhopig gevecht om degradatie te ontlopen en uitgerekend NEC speelt de laatste wedstrijden van het seizoen tegen drie degradatiekandidaten: Vitesse, Volendam en ADO.

Vitesse is de komende weken dus (mede) afhankelijk van NEC, dat de Arnhemmers op weg kan helpen naar de beschamende aftocht richting eerste divisie.

Een droom voor een fors aantal Nijmeegse fans, zo is inmiddels ook de NEC-spelersgroep duidelijk. Op internetforums wordt door het legioen al weken hevig gespeculeerd: geven we Vitesse een beslissende duw of niet?

“Er waren deze week zelfs supporters die tegen ons zeiden: ‘Pak een punt tegen Vitesse zodat wij daarna in De Goffert op de tribune met oranje sjaaltjes Volendam kunnen aanmoedigen'”, zegt NEC-verdediger Arjan Ebbinge. “Nou, dan weet je wel hoe sommige fans over de huidige situatie denken. Voor ons als spelersgroep telt maar één ding: willen we dit seizoen nog een beetje fatsoenlijk maken voor onze supporters dan moeten we gelijkspelen of winnen bij Vitesse.”

In Arnhem heerst de verwachting dat NEC zijn sportieve plicht zal vervullen. “Ik geloof niet dat NEC hoopt dat wij degraderen”, zegt Tim Cornelisse, aanvoerder van Vitesse. “Ik geloof eerder dat NEC hoopt dat wij in de eredivisie blijven. Alleen op die manier blijft de onderlinge derby bestaan.”

De derby leeft als zelden tevoren bij Vitesse, zegt de captain. “We moeten winnen. Als dat lukt, dan hebben we het misschien weer in eigen hand of we de nacompetitie kunnen ontlopen.”

NEC-doelman Gentenaar gaat in ieder geval gewoon voor de winst. “Ons seizoen is ‘kloten’ geweest. We moeten gewoon een goed resultaat neerzetten tegen Vitesse. Supporters kunnen de week daarna best in oranje shirtjes op de Gofferttribunes gaan zitten, maar ook die laatste thuiswedstrijd tegen Volendam wil ik gewoon winnen.”


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan