Eén punt maakt voor NEC wereld van verschil

De onheilstijding in De Goffert kwam gisteren uit de mond van stadionomroepster Dionny Evers: ‘Die andere belangrijke wedstrijd, Heracles tegen Go Ahead, is 0-0 geworden’. De boodschap was helder: Jong NEC had deze avond niets aan de 1-0 overwinning op Jong Emmen. De beloftes van Heracles promoveren naar de eredivisie. En dus niet NEC.


De sombere gezichten in de Nijmeegse dug-out verraadden dat het slechte nieuws van de stadionspeakster nauwelijks nog een verrassing was. Via de mobiele telefoon was op de Goffert-reservebank al luid en duidelijk doorgekomen dat Jong NEC zich voor de zoveelste keer slechts vice-kampioen mag noemen.

Nooit eerder waren de Nijmeegse beloftes dichter bij promotie dan gisteravond. Het verschil tussen een kampioensfeest en, opnieuw, een tweede plek bedroeg exact één punt. De voor alle zekerheid door NEC aangeschafte bossen bloemen hoefden niet te worden uitgereikt.

“We wisten precies wat de stand was bij Heracles”, zo zei Jong NEC-trainer Cees Lok na afloop. “We komen aan het einde van dit seizoen dus precies één punt tekort. Dat is heel zuur voor de jongens. Want we moeten vooral niet vergeten dat veel van deze spelers dit jaar een goede ontwikkeling hebben doorgemaakt.”

De grootste teleurstelling over de gemiste promotie bleek gisteravond in het NEC-kamp overigens al achter de rug. Lok: “We hoopten dat we alsnog kampioen zouden worden, maar hielden er natuurlijk ook rekening mee dat Heracles de voorsprong op ons niet meer op de allerlaatste speeldag uit handen zou geven.”

De 1-0 overwinning van Jong NEC bleek na afloop dus zonder waarde. De Nijmeegse reserves hadden gisteren, geheel tegen de opleidingsgewoonte in, menig lid van de eerste selectie in hun gelederen. Dejan Govedarica, Patrick Ax, Zico Tumba en René van Rijswijk maakten in De Goffert de negentig minuten vol. Het afscheid nemende viertal, dat komende zondag rondom de laatste thuiswedstrijd tegen Volendam officieel door de Nijmeegse club zal worden uitgezwaaid, kon het verschil niet maken.

Jong NEC-Jong Emmen was, zoals coach Cees Lok na afloop met recht verwoordde, ‘een dramatisch slechte wedstrijd’. Het duel in De Goffert was al even droevig als het weer. In de stromende regen -het duel werd zelfs tien minuten stilgelegd vanwege onweer- tekende verdediger Mark Otten uiteindelijk voor de beslissende 1-0.


Emmen-doelman Dames loste een puike vrije trap van Roel Hendriks waarna de Feyenoorder in spe raakschoot. “Natuurlijk hebben we niet vandaag het kampioenschap verloren. Dat is eerder gebeurd”, aldus coach Lok die ondanks de gemiste kans toch met een goed gevoel terugkijkt op het voorbije seizoen. “Het klinkt voor sommigen misschien vreemd, maar eigenlijk hebben we een geslaagd seizoen achter de rug. Veel spelers hebben zich goed ontwikkeld. We hebben ontzettend veel doelpunten gemaakt, zo’n 75, en komend seizoen worden Alexander Prent en Thijs Hendriks aan de eerste selectie toegevoegd.


En díe doorstroming is toch het allerbelangrijkst voor een ploeg als Jong NEC. We hebben dit jaar alleen iets te veel tegendoelpunten geïncasseerd. Maar ja, ook dat hoort bij het leerproces.”


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan