Edgar Barreto trots voor Paraguay en NEC

Edgar Barreto schrijft zaterdagochtend geschiedenis voor zijn land. Met het Olympisch voetbalelftal van Paraguay haalt hij dan de eerste Olympische medaille binnen.

Paraguay staat in de finale tegen Argentinië. Dus verdient Barreto minimaal zilver. Het land staat dan ook op zijn kop, weet de middenvelder. “De finale is daar om drie uur ’s nachts, iedereen gaat kijken.”

Barreto weet nu ook al dat het bij terugkeer in Paraguay een gekkenhuis zal zijn. “Op het vliegveld verwachten we heel veel fans en de huldiging, dan ziet het zwart van de mensen.”

Edgar Barreto speelt een goed toernooi. “Ik voel me goed en het gaat ook lekker. Ik zal dan ook mijn best doen om Paraguay en NEC goed te vertegenwoordigen in de finale.”

De 20-jarige middenvelder volgt de verichtingen van NEC vanuit Athene op de voet. “Ik heb veel contact met Frank Demouge, José Valencia en de trainer. Verder volg ik de wedstrijden via internet. Ik ben blij dat het ook daar goed gaat.”

Barreto is inmiddels ook geselecteerd voor het A-elftal van Paraguay. Na de Spelen zal hij met die ploeg tegen Venezuela spelen voor WK-kwalificatie.

De olympische finale tegen Argentinië zal zaterdagochtend om 9 uur live worden uitgezonden door de NOS.

De fans zullen Barreto misschien niet direct herkennen. Hij heeft nu namelijk kort haar. Barreto beloofde dat hij zijn lange lokken zou kortwieken als Paraguay een medialle zou halen. “Dat is nu zeker, dus mijn haar is al een stuk korter.”

Zijn ploeggenoten bij NEC zitten allemaal op tijd voor de buis. Andrzej Niedzielan: “Natuurlijk ga ik kijken, dat hoort iedereen van ons te doen.” Frank Demouge: ” ’t Is wel vroeg he? Maar  ik ga uiteraard wel kijken.”

Bron: Omroep Gelderland

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan