Droomtransfer Stefan Jansen van de baan

FC Den Bosch-spits Stefan Jansen ziet een ‘droomtransfer’ naar de Engelse First Divison-club Sheffield United waarschijnlijk aan zijn neus voorbij gaan. Er geldt plotseling een investeringsstop bij de club, zodat hem vooralsnog geen contract kan worden voorgelegd.


De oud-NEC-spits is momenteel topscorer van de eerste divisie met 25 doelpunten. Hij bevestigde gisteren dat de belangstelling voor hem zeer concreet was.

“In de uitwedstrijd bij Eindhoven zat een scout van Sheffield op de tribune. Ik scoorde twee keer en die man was dan ook positief. Vervolgens kwam de hoofdtrainer, Neil Warnock, afgelopen vrijdag zelf kijken toen we in Leeuwarden tegen Cambuur speelden.”

Ook Warnock kreeg twee doelpunten van Jansen voorgeschoteld en vertelde de spits dat hij hem graag aan zijn selectie wilde toevoegen. “Ik had dus goede hoop dat het zou rondkomen, totdat ze me maandagavond belden dat er ineens een investeringsstop is ingesteld”, aldus een teleurgestelde Jansen.

“Misschien komt dat omdat ze de play-offs om promotie naar de Premiership net zijn misgelopen. Dat scheelt ze natuurlijk een hoop inkomsten. Het kan ook zijn dat ze eerst spelers kwijt moeten, voordat ze nieuwe kunnen halen.”

Stefan Jansen was ook met enkele profclubs in Nederland in onderhandeling (Helmond Sport, MVV en FC Dordrecht), maar hield de boot even af omdat hij op Sheffield United wilde wachten.

“Die Engelsen vroegen of ik wilde wachten totdat hun scout en trainer naar me waren komen kijken. Dat heb ik dus gedaan, maar nu is het mooi geweest. Ik heb Sheffield laten weten dat ik weer ga praten met de andere clubs die in me geïnteresseerd zijn.”

Jansen lacht als hem wordt gevraagd of hij zijn Engels al aan het bijspijkeren was. “Nee, dat niet. Maar ik ben al wel af en toe op de linkerhelft van de weg gaan rijden en ’s ochtend at ik als ontbijt al geregeld witte bonen met tomatensaus.”


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina