Dennis Gentenaar: Dubbel gevoel na domme 2-2

Dennis Gentenaar had het zijn achterhoede na de 1-2 nog zo op het hart gedrukt; ?Niet vooruit hollen en meteen druk zetten’. Maar luisteren ho maar, dus viel de 2-2 en ging NEC naar huis met een dubbel gevoel.
 
Winnen in Gelredome, het blijft voorlopig een nog onvervulde wens voor NEC Gisteren had de ploeg een reuzenkans op de voetbalprimeur, maar kort voor het eindsignaal ging het toch mis. Een weggewerkte bal werd meteen weer ingebracht en Nicky Hofs kon volledig vrij inschieten. ?Buitenspel’, riep iedereen bij NEC Onterecht, en al was het wel zo geweest, het was tactisch van geen niveau dat de Arnhemmer op dat moment in die positie kon komen. 
 
?Je geeft na de 1-2 aan dat ze als de bal eruit gaat niet meteen vooruit moeten lopen, maar gewoon met hun man moeten meegaan?, zei de vanwege zijn enkel met pijnstillers spelende Gentenaar na de wedstrijd. ?Het was een bal die hoog werd weggewerkt, waarvan je kon verwachten dat-ie meteen terug zou komen. Dan moet je dus geen druk zetten, maar blijven staan.?
 
De keeper baalde stevig van de late gelijkmaker. ?Vooraf ben je misschien tevreden met een punt en we zijn natuurlijk wel veilig. Maar het is balen dat alsnog die 2-2 valt. Daarom heb ik toch een dubbel gevoel.? 
 
Aan de andere kant had Paulo Rink de wedstrijd eerder al in Arnhemse voordeel moeten beslissen. Maar de Braziliaanse Duitser schoot bij een 1-0 voorsprong van dichtbij tegen Gentenaar op. ?Als hij 2-0 maakt, is het afgelopen?, was Gentenaar reëel. ?Nu kwamen we mooi terug door een goede invalbeurt van Youssouf (Hersi, red.). Volgens mij was-ie een beetje geprikkeld? 
 
Gentenaar was het ermee eens dat het een slechte wedstrijd was. ?Maar dat weet je vantevoren. Je hoopt dat je je kwaliteiten kunt laten gelden, maar het was toch vooral een wedstrijd met heel veel strijd en beleving. Al hebben we bij een paar mooie aanvallen laten zien dat we goed kunnen voetballen. Na de 1-0 zag je dat iedereen er doorheen leek te zitten, maar gelukkig hebben we elkaar weer op kunnen peppen.?


Ook aanvoerder Rob Wielaert prees de veerkracht van zijn ploeg. Toch won ook bij hem na afloop de teleurstelling het van de vreugde over het veilige gebied dat NEC nu in de eredivisie heeft bereikt. ?Het was een moeilijk seizoen?, aldus Wielaert. ?Maar ook een leerzaam jaar. Ik heb overigens wel het gevoel dat intern bij de club wel duidelijk is wat er dit seizoen fout is gegaan en wat er straks dus moet worden verbeterd. We kunnen nu in alle rust naar volgend seizoen toeleven.?


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina