De volgende tegenstander: NAC Breda

Zaterdagavond komt de nummer zeven van de ranglijst, NAC uit Breda op bezoek in de Goffert. Hieronder hebben wij NAC helemaal doorgelicht zodat er voor ons geen geheimen meer bestaan van deze brabantse volksclub.

NAC begon het seizoen sterk thuis tegen Utrecht. Er werd met 3-2 gewonnen mede door een doelpunt van de inmiddels vertrokken Orlando Engelaar. Maar na een goede overwinning volgde er een dramatische nederlaag tegen Ajax met maar liefst 6-2! Zlatan Ibrahimovic was de grote man. Mike Zonneveld scoorde nog wel zijn eerste competitietreffer voor NAC, helaas voor hem was dat wel in zijn eigen doel. 

Na de wedstrijd in Amsterdam kwam PSV op bezoek in Breda en werd er een knap gelijkspel behaald mede door een prachtige vrije trap van Zonneveld. Vervolgens werd er uit bij Groningen gewonnen en verloren bij Heerenveen. Toen kwamen de mannen van Erwin Koeman op bezoek en werd er verloren met maar liefst 4-0. Maar de laatste twee wedstrijden won NAC weer van De Graafschap en afgelopen zondag van Vitesse. Door deze resultaten staat NAC Breda nu op de 7e plaats met 13 punten uit 8 wedstrijden.Oude bekenden
In Breda lopen er nogal wat ??oud?? NEC spelers rond. Degene die al eerder genoemd is hebben we vorig jaar nog in het NEC shirt kunnen bewonderen: Mike Zonneveld. Mike wilde perse weg bij NEC en vond in NAC een nieuwe werkgever. Waar hij onder Johan Neeskens steevast aan de linkerkant werd gebruikt staat hij onder Ton Lokhoff nog weleens centraal op het middenveld en daar speelt hij dan ook zijn betere wedstrijden. In 8 wedstrijden heeft hij 2 maal gescoord maar waar hij bij NEC met name in uit blonk is hij bij NAC ook weer doorgegaan namelijk gele kaarten pakken. Ook dit seizoen heeft Mike er alweer 3 op zijn naam staan en is hij bij een volgende kaart geschorst.

Marcel Koning kennen we ook allemaal nog wel. Marcel heeft dit seizoen 5 wedstrijden (139 minuten) mogen spelen voor NAC. Hij speelt nu voor het derde seizoen in Breda maar hij is nog niet verder gekomen dan 19 competitie wedstrijden. Mede door blessures want ook Koning is verdergegaan waar hij bij ons mee vertrok en dat was geblesseerd zijn.

De laatste oude bekende is ook degene die alweer het langste weg is Pieter Collen. Helaas alweer het langste weg is want een speler als Collen zouden we nu goed kunnen gebruiken bij NEC. Een echte ouderwetse rechtsback. Met alle respect voor: Schuurman ? Wisgerhof ? Heije en Wielaert maar nadat Pieter Collen vertrokken is naar Feyenoord hebben we geen echte rechtsback meer gezien in de Goffert.Smaakmakers in Breda
De absolute smaakmaker dit seizoen bij NAC is Ali Boussaboun. De 25-jarige Marokkaan is dit seizoen topscorer bij NAC met 4 doelpunten en dat is best verrassend want in zijn vorige seizoenen bij NAC heeft hij er nooit meer gemaakt dan respectievelijk 4 en 6 per seizoen.

Mendes da Silva, overgekomen van Sparta Rotterdam, is meteen uitgegroeid tot vaste basisspeler en heeft dit seizoen nog geen wedstrijd gemist. Met Mendes in het elftal is het middenveld een sterke linie in het elftal van ton Lokhoff.

Arne Slot is ook een belangrijke schakel bij NAC. De man die 3 seizoenen geleden over kwam van FC Zwolle speelt centraal op het middenveld zijn beste wedstrijden en wil ook nog wel eens een doelpuntje meepikken.

Via een peiling op internet onder de NAC supporters blijkt inderdaad dat deze mensen erg geliefd zijn:

Top 5 spelers:
1. Boussaboun
2. Mendes da Silva
3. Schollen
4. Zonneveld
5. Slot

Vertrouwen in een overwinning op NEC
De mensen uit Breda hebben goede hoop op een overwinning in Nijmegen. Van 0-1 tot 1-3 lopen de voorspellingen uiteen maar een enkeling verwacht een verliespartij of een gelijkspel. Dit vertrouwen is gehaald uit de laatste wedstrijd uit bij Vitesse die met 2-1 gewonnen werd. Dat was voor NAC de 400e overwinning in de eredivisie. Maar zoals al vaker dit seizoen bleek dat er na een goed resultaat meteen een slechte wedstrijd volgde. Laten we hopen dat dat nu ook het geval is en de punten gewoon in Nijmegen blijven anders zou NAC voor de derde keer op rij van een Gelderse club winnen. Aan ons zal het niet liggen denken de NAC supporters want NEC word toch wel gezien als een top 5 club als het aankomt op fanatieke aanhang door de mensen uit Breda.De opstelling
De afgelopen twee wedstrijden stuurde Ton Lokhoff de volgende mannen het veld in:

Davy Schollen

Nebosja Gudelj ? Rob Penders ? Jurgen Colin ? Pieter Collen

Mike Zonneveld ? Arne Slot ? David Mendes da Silva

Anthony Lurling ? Ali Boussaboun ? Yuri Cornelisse

Aangezien er niemand van deze namen geschorst of geblesseerd is geraakt is de verwachting dat NAC Breda met deze opstelling zal beginnen tegen NEC.

Tamás Petö is geschorst vanwege vermeend doping gebruik en die zal dus niet mee mogen doen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan