De Vierslaagse week.

Nog een kleine 3 weken en het is weer zover in Nijmegen. Het grootste wandel evenement gaat dan weer van start: De vierdaagse. Jong en oud die vier dagen lang te voet door de omgeving van Nijmegen gaan. En week lang alleen maar feesten in de stad met 1 miljoen mensen. Zoals altijd is het zo dat waar veel mensen zijn er wel eens irritaties ontstaan en dit in een handgemeen uit kan lopen. Maar voor de vierdaagse begint het dit jaar al vroeg:

Een 50-jarige inwoner van Elst heeft tijdens zijn training voor de Vierdaagse een 41-jarige man uit Oosterbeek mishandeld met zijn paraplu. Volgens de Elstenaar werd hij door de Oosterbeker en twee anderen in de weg gelopen waardoor hij zich verstapte.

De Oosterbeekse man was zich van niets bewust toen hij plotseling een klap van de passerende Elstenaar kreeg. Toen hij de man om opheldering vroeg, haalde de wandelaar een mes uit zijn zak. Hierop alarmeerde hij de politie die de Vierdaagseloper aanhield. Bij de man werden drie messen aangetroffen, tegen de Elstenaar is een proces-verbaal opgemaakt.

De grote vraag bij ons is nu of dat deze persoon een vierdaagse verbod krijgt van de organasatie en een wandel verbod van de NWB (Nederlandse Wandel Bond)of word er weer met twee maten in Nederland gemeten en krijgt deze “hooligan” niets behalve het proces verbaal? (112)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan