De Pers: RKC Waalwijk-NEC

VI.nl
NEC steelt de zege bij RKC Waalwijk
Martin Jol moet er zo langzamerhand moedeloos van worden. Zijn RKC speelde niet slecht, maar scoorde weer eens niet. NEC deed dat wel en keerde zodoende met de 2-1 overwinning terug naar Nijmegen.

Het was weer eens hetzelfde liedje in de Brabantse Langstraat. Thuisploeg RKC Waalwijk speelde verozrgd en goed voetbal, creëerde ook de mooiste kansen, maar het maken van een doelpunt bleek voor de Waalwijkse voorwaartsen weer eens teveel gevraagd.

NEC deed dat beter. De ploeg van trainer Johan Neeskens nam via Jarda Simr na dik een kwartier dan ook brutaal de leiding, 0-1. Voor RKC Waalwijk was dat het teken om nog verbetender op zoek te gaan naar een treffer, maar dat werkte alleen maar averechts.

Want juist op het moment dat de thuisploeg geforceerd op jacht ging naar de gelijkmaker, profiteerden de Nijmegenaren van de ruimte die RKC liet ontstaan. Tien minuten voor de pauze bediende Simr Frank Demouge, die zijn ploeg op een 0-2 voorsprong zette.

Gezien het spel van RKC Waalwijk was dat nog zeker geen beslissende treffer. Maar zoals zo vaak dit seizoen liet het geluk de Waalwijkers in de steek. Zo zag spits Ricky Hoogendorp een inzet vanaf de binnenkant van de paal terugspringen in het veld. Bovendien keurde scheidsrechter Vink een eigen doelpunt van NEC-doelman Dennis Gentenaar af.

RKC heeft eigenlijk maar één speler onder contract die dit seizoen écht trefzeker is. Redan doet dat doorgaans vooral als invaller en zo was het ook zaterdagavond. Redans treffer viel een kwartier voor tijd (2-1), maar kwam te laat om voor Jol cum suis nog iets uit het vuur te slepen.


Voetbal.nl
NEC pakt eerste punten na winterstop
NEC roerde zich de afgelopen weken aardig op de transfermarkt, maar punten leverde dat nog niet op. Tot vanavond. De ploeg van trainer Johan Neeskens won op bezoek bij RKC Waalwijk met 1-2. Uitgerekend op het veld waar NEC vorig seizoen Europees voetbal veiligstelde, boekten de Nijmegenaren hun eerste overwinning na de winterstop.

Net als vorig seizoen speelde Jarda Simr weer een belangrijke rol bij NEC. De Tsjechische middenvelder schoot de Nijmegenaren op de laatste speeldag van vorig seizoen Europa in en dit keer opende hij de score voor zijn ploeg. Het was zijn eerste doelpunt van dit seizoen en zijn 25ste in het Nederlandse betaalde voetbal. Ook bij de tweede treffer was Simr betrokken. De Tsjech bediende Demouge en die zette in de 37ste minuut de 0-2 op het scorebord. Vlak daarvoor had RKC op gelijke hoogte kunnen komen, maar Rick Hoogendorp raakte alleen de binnenkant van de paal.

Dat moment was tekenend voor RKC. De Waalwijkers speelden verzorgd voetbal, maar faalden in de afwerking. Een kwartier voor tijd bracht invaller Iwan Redan met zijn achtste doelpunt van het seizoen nog wel de spanning terug, maar het verdiende punt bleef uit.


Voetbalkrant (NOS)
Drie dagen na Volendam volgt voor RKC alweer de ontnuchtering
In Waalwijk dachten ze het lek afgelopen woensdag boven te hebben na de eclatante overwinning aan de Dijk op Volendam, de eerste sinds vier maanden. Drie dagen later volgde voor RKC echter alweer de ontnuchtering. De Brabanders konden hun midweekse optreden tegen NEC geen passend vervolg geven, 1-2.

De eerste kennismaking in het nieuwe jaar stemde de Waalwijkse fans, dit seizoen toch al niet verwend, opnieuw ontevreden. De wil is er bij de spelers wel, maar de geest lijkt uit de fles. Het boze gezicht van trainer Martin Jol na afloop sprak wat dat betreft boekdelen. RKC is na jaren van voorspoed verworden tot een kleurloos gezelschap. “Gezien de kwaliteiten staan ze veel te laag”, vond NEC-trainer Johan Neeskens. “Ik dank hem voor de complimenten”, repliceerde zijn collega Martin Jol. “Het symboliseert ons seizoen.”

Toch waren de Brabanders tegen NEC bepaald niet de onderliggende partij. RKC combineerde wat vlotter, kreeg ook kansen (Rick Hoogendorp trof de paal) maar zag de gasten uiteindelijk scoren. Jarda Simr opende na ruim een kwartier de score. Frank Demouge maakte er vlak voor rust ook nog 2-0 van. RKC opende het tweede bedrijf furieus en kwam een kwartier voor tijd via invaller Iwan Redan terug. Ook daarna zocht de thuisclub wanhopig naar de gelijkmaker, maar die bleef dankzij uitmuntend keeperswerk van Dennis Gentenaar uit. “Hij stond fantastisch te keepen”, loofde Neeskens zijn pupil.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.