De Nooijer terug op het Kasteel

Sparta hoopt morgen op de nieuwjaarsreceptie zijn supporters te kunnen verblijden met de presentatie van een nieuwe spits. Maar wel eentje met een bekend gezicht en een groot Sparta-hart: Dennis de Nooijer.


De leiding van de Kasteelclub wil het elftal verder versterken om met alle geweld de sprong naar de eredivisie te kunnen maken. Promotie, via een kampioenschap of de nacompetitie, is het toverwoord in Rotterdam-West. In de slotfase van de eerste seizoenshelft had trainer Mike Snoei geen echte vervanger voor de geblesseerde Danny Koevermans.


Behalve dat Dennis de Nooijer garant staat voor doelpunten, zorgt hij ook voor een beetje pit en lef in de spelersgroep. Mike Snoei kent de 34-jarige spits nog uit zijn tijd als speler bij Sparta. De coach is gecharmeerd van de sterke persoonlijkheid die de aanvallende helft van de Zeeuwse tweeling bezit. Voor het mentaal nog kwetsbare elftal van Sparta is de komst van De Nooijer een zegen. Zijn routine, slimheid en mentaliteit kunnen wel eens het ontbrekende stukje van de puzzel gaan vormen.


Hoewel Sparta in het centrum van de defensie op dit moment geen vakature heeft, moet moet niet worden uitgesloten dat men later dit jaar ook zijn broer Gerard – momenteel herstellende van een knieblessure bij Feyenoord – gaat halen.


De sponsors van Sparta, die afgelopen jaar de macht overnamen op het Kasteel, hechten er waarde aan om zoveel mogelijk oud-Spartanen bij de club te betrekken. De hele trainersstaf – Snoei, Groenendijk, Jalink en elftalleider Bas van Noortwijk – is daar ook een voorbeeld van. Diezelfde sponsors moeten directeur Peter Bonthuis en trainer Mike Snoei financieel steunen bij het verwezenlijken van de plannen om het elftal zo sterk te maken dat het weer een volwaardige eredivisieploeg kan worden.


Poolse spits
Dat Dennis de Nooijer plotseling beschikbaar is voor Sparta, heeft alles te maken met de komst van een nieuwe buitenlandse spits bij zijn werkgever NEC. De Nooijer heeft weinig trek om in Nijmegen tweede keus te worden, nu men (voor een kapitaal salaris) de Poolse spits Andzej Niedzielan voor 2,5 jaar heeft gecontracteerd.


De Zeeuwse aanvaller moet vandaag met de voorzitter van NEC nog wel overeenstemming zien te bereiken over een transfervrij vertrek, maar de verwachting is dat men in De Goffert geen roet meer in het eten zal gooien. NEC kan immers niet het salaris van vier spitsen kan betalen en dure krachten op de bank behouden.


Vandaag traint De Nooijer ook nog gewoon mee met de selectie van NEC, maar nog deze week wordt hij verwacht in de selectie van Sparta, die voor de hervatting van de competitie nog op trainingskamp gaat naar Turkije. Saillant detail bij de overgang van De Nooijer is dat Sparta en NEC een week na de winterstop voor het toernooi om de KNVB-beker uitgerekend tegenover elkaar staan.


Voor Dennis de Nooijer is het overigens al de derde keer dat hij in dienst treedt van de Rotterdammers. Eerst stond hij van 1987 tot de zomer van 1998 onder contract op Spangen. De Nooijer werd toen verkocht aan Heerenveen, dat hem in maart 2001 voor een aantal maanden verhuurde aan de Kasteelclub. Dennis de Nooijer kwam toen op verzoek van Dolf Roks en Wim van Hanegem en speelde acht wedstrijden voor Sparta.


Na de zomer keerde hij terug naar Heerenveen, dat hem vorig jaar afstond aan NEC. Nu lijkt Sparta opnieuw de race te winnen van RKC, dat ook nog grote interesse in de spits heeft. Martin Jol wilde Dennis de Nooijer afgelopen zomer ook al naar Waalwijk halen en heeft nu weer aan de bel gehangen.


Jeugdopleiding
Voor de speler is een overstap naar Rotterdam echter interessanter. In Zeeland wordt juist deze maand de eerste paal geslagen voor een huis dat hij laat bouwen. Bij NEC pendelt hij nu nog op en neer tussen Heerenveen en Nijmegen. Ook heeft De Nooijer samen met zijn broer Gerard grote plannen voor een jeugdopleiding in Zeeland voor alle jonge Zeeuwse talenten.


Bron: Rotterdams Dagblad

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.