De Nooijer begrijpt even niets van NEC

Dennis de Nooijer leek gisteren bezig aan zijn allerlaatste werkdag als NEC’er. Maar een overgang naar Sparta ketste onverwacht alsnog af. Tot onbegrip van De Nooijer. Over een van de meest bizarre dagen uit het leven van de Zeeuwse spits.


In de ochtenduren neemt Dennis de Nooijer plaats in de brasserie van stadion De Goffert. Het is enkele uren voordat middagkrant het Rotterdams Dagblad zal publiceren dat de NEC-spits zo goed als zeker per direct naar Sparta verhuist. De aanvaller geeft desgevraagd ruiterlijk toe dat een transfer slechts een kwestie van tijd is.

“En daar ben ik blij om”, zegt De Nooijer. “Het is nog niet helemaal rond, maar het zal wel doorgaan. De voorbije weken waren ook voor mij best spannend. Komt spits Andrzej Niedzielan naar NEC, of komt-ie niet? Toen hij zijn handtekening zette onder een contract, wist ik dat voor mij de weg naar Sparta vrij zou kunnen komen. Die club heeft al langer interesse in me. Door de komst van die nieuwe spits besefte ik dat ik bij NEC de komende maanden waarschijnlijk vooral op de bank zal komen te zitten. Ik word straks 35. Bankzitten is niks voor mij. Ik heb het nog altijd prima naar de zin bij NEC, maar een transfer lijkt me voor iedereen gunstig.”

De Nooijer ziet het deze ochtend al helemaal voor zich. Terug naar zijn roots, naar Sparta, de club die hij al twee periodes en in totaal 253 wedstrijden diende. Terug naar Zeeland ook. “Als het straks rond komt, verhuis ik ook van Heerenveen naar Vlissingen. Ook RKC heeft vandaag nog geïnformeerd, maar ik heb mijn jawoord gegeven aan Sparta. Voor zover ik weet, komen de clubs er samen ook wel uit. Ik wil graag kampioen worden met Sparta. Die club bedanken voor de mooie tijd die ik er in het verleden heb gehad. Ik ben reëel genoeg om te weten dat ik bij NEC niet hoef te rekenen op contractverlenging. Bij Sparta wil ik nog één keer laten zien waartoe ik in staat ben.” Als NEC ’s middags om half drie traint op de velden naast De Goffert vermoedt De Nooijer nog altijd dat hij bezig is aan zijn laatste training in Nijmeegse dienst. Ook NEC verwacht op dat moment niet te veel problemen, al wordt duidelijk dat de club één ‘maar’ aan een eventuele overgang heeft verbonden. De Nijmeegse eredivisionist wil niet dat De Nooijer begin februari meedoet als NEC en Sparta elkaar op het Kasteel bestrijden in de kwartfinales van het nationale bekertoernooi.

Een zeer opmerkelijke voorwaarde die aan het eind van de middag voor Sparta alsnog niet te accepteren blijkt. Rond vijf uur bereikt het bericht De Nooijer: de tussentijdse overgang is van de baan.

De NEC-spits begrijpt de wereld even niet meer. “Hier snap ik dus niets van. Waar is NEC nu helemaal bang voor? Dat ik tegen ze zal scoren? Ze zijn toch niet bang voor een eerste-divisieclub als Sparta? Natuurlijk is dit een teleurstelling. Ook voor Sparta. Die club had mensen gevonden die het mogelijk konden maken mij naar Rotterdam te halen. Áls Sparta me haalt, wil de club me ook opstellen. Je weet nooit wat er kan gebeuren in de voetballerij, maar het ziet ernaar uit dat een overgang niet doorgaat. Of ik me nog kan motiveren voor NEC? Natuurlijk wel, maar dit is een tegenvaller.”

Hans van Delft ziet het toch echt anders. De voorzitter van NEC vindt de onalledaagse voorwaarde die zijn club aan een eventuele transfer verbond – anders dan Sparta en De Nooijer – volkomen logisch. “We hebben veel geïnvesteerd om ook in het bekertoernooi ver te komen. Dan gaan we echt geen spits verkopen aan een club waartegen we binnenkort een hele belangrijke wedstrijd moeten voetballen. Dennis hoeft van ons ook helemaal niet weg. Hij mag blijven. Graag zelfs. Hij is zelf met de vraag gekomen of hij bij Sparta zou mogen voetballen. Wij willen eventueel best meewerken aan een overgang naar een andere club, of naar Sparta, maar dan wel ná die kwartfinale.”

En dus is De Nooijer ook aan het einde van een bizarre dag ‘gewoon’ NEC’er.

De spits: “Beide clubs zijn eigenwijs. Morgen gewoon weer twee keer trainen op De Goffert.”


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.