De jeugd heeft de toekomst

Stel je bent trainer van een ambitieuze club, waarvan de huidige resultaten op z’n zachts gezegd tegenvallen. Je hebt eigenlijk geen flauw idee hoe je de ploeg nog aan het voetballen krijgt en tot overmaat van ramp mis je ook nog een waslijst aan basisspelers waardoor je gedwongen bent een tweede garnituur op te stellen.
Het aanwezige spelersmateriaal biedt je een tweetal mogelijkheden. Enerzijds kun je ervoor kiezen om spelers op te stellen die de afgelopen week definitief te horen hebben gekregen dat er geen plaats meer voor hen is bij de club, waardoor hun motivatie nogal is aangetast en het met het oog op de toekomst feitelijk geen meerwaarde biedt deze spelers nog een kans te gunnen. Anderzijds kun je de gok nemen te gaan experimenteren met een groep zelfbewuste, enthousiaste jongens die staan te trappelen om hun kans in het eerste te krijgen en waarvan je weet dat ze de toekomst van de club zijn en ze daarom beter vroeg dan laat in het diepe gegooid kunnen worden.
Wat kies je dan? Je zet Otten, Hendriks, Prent en Paymans in de basis en laat Van Rijswijk, Tumba, Govedarica en Ax op de bank beginnen! Wat kan je immers overkomen? In het slechtste geval sta je bij de rust met 5-0 achter….(pol)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan