Dag Johan!

Op 20 maart 2004 zet Neeskens het publiek voor het oog van heel Nederland gigantisch voor lul. In de week hierna probeert men met halfhartige excuses te redden wat er te redden valt. Een week later wordt in Breda het lot van Neeskens bezegeld door een 5-0 ruststand. Denken de 230 supporters die hun onvrede laten blijken door tegen alle instincten in, het einde van de wedstrijd via Langs de lijn te vernemen. Maar, zo zullen er veel gedacht hebben, als dit nodig is om duidelijk te maken dat Neeskens weg moet wezen, het zij zo.
Tot nu toe heb ik vol spanning Langs de lijn geluisterd, Studio Sport gekeken, het internet in de gaten gehouden, maar enig bericht over het ontslag van Neeskens lijkt niet te komen. Waarom niet? Omdat er door wanbeleid een onmogelijke positie is gecreëerd. Door zijn contract te verlengen is de ontslagpremie voor Neeskens inmiddels duizelingwekkend hoog en kàn hij financieel niet ontslagen worden. Daarnaast lijken sommigen te denken dat de initialen J.N. voor Jezus van Nazareth staan, en Neeskens de Messias, de Volgende Verlosser voor Hen die Blijven Geloven, is. Als je kritiek hebt, ben je volgens sommigen nog een nepsupporter ook, want dan verpest je de leuke sfeer. Gvd, ga maar naar de disco voor de leuke sfeer!
Sportief is er echter geen andere optie. De spelers zijn mentaal kapot en dat is bij uitstek iets waar de coach verantwoordelijk voor is. Zolang Neeskens er zit, zal er, na vorige week al helemaal door zijn toedoen, vanaf de tribune ook gemor blijven, zeker als je na een kwartier al tegen een 3-0 aankijkt en de eerste er net niet binnen een minuut in ligt. De discussie of Neeskens wel of niet weg moet is wat mij betreft een gepasseerd station en iedereen die er anders over denkt is volgens mij stiekem verliefd op Johan, of vindt het wel erg leuk om in het buitenland tegenover Amerikanen te pronken met Johan ‘New York Cosmos’ Neeskens.
De vraag is alleen hoe lang het bestuur dit nog laat duren, en dus hoe pijnlijk het nog moet worden? Massale spreekkoren in De Goffert? Een besmeurde auto? Een woedende menigte die Neeskens het veld af en de stad uit jaagt? Pek en veren? Hans, Leen, Alex en alle andere in het hoofdgebouw, wees alstublieft verstandig en breng de galante afvloeioplossing, die jullie vorige week, naar ik hoop, al voorbereid hebben, ten uitvoer en verlos ons van Neeskens! Hebben jullie er trouwens al over nagedacht wat nacompetitie en eventuele degradatie kost?! (tho)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan