BNN mag toch verder

Jongerenomroep BNN mag toch verder. Dinsdagochtend deden het CDA en de PvdA de toezegging aan staatssecretaris Medy van der Laan (Media) de wet voor het verlagen van de ledenaantallen naar 150 duizend leden te zullen tekenen. Wel willen beide partijen dat in de wet wordt opgenomen dat in 2008 een geheel nieuw omroepbestel wordt gerealiseerd.


De wet voor het verlagen van ledenaantallen werd na goedkeuring van het kabinet en de Tweede Kamer in de Senaat tegengehouden. Volgens het CDA en de PvdA, goed voor een meerderheid in de Eerste Kamer, was er sprake van gelegenheidswetgeving.


BNN had op de officiële peildatum 1 maart van dit jaar geen 300 duizend leden. Momenteel cirkelt het aantal rond de 224 duizend. Als de Senaat niet had ingestemd met de wet, had dat 1 oktober volgend jaar het einde van BNN betekend.


Geen feeststemming bij BNN
De directeur van BNN, Gerard Timmer, heeft ‘mixed feelings’ over het Eerste Kamerdebat over verlaging van de ledenaantallen dinsdagochtend. Hij hekelt het feit dat staatssecretaris Medy van der Laan (Media) opnieuw een aanpassing moet doen in de wet. Deze moet dan weer eerst door de Tweede Kamer moet worden goedgekeurd voordat de Senaat daarmee kan instemmen.


Timmer is wel blij met de toezegging van het CDA en de PvdA in te stemmen met de wet als deze wordt aangepast, maar voelt zich een ‘speelbal’. BNN vertrok dinsdagochtend met vijftig medewerkers naar Den Haag om de Eerste Kamer nogmaals te overtuigen van het belang van het voortbestaan van de omroep.


Met een ludieke actie probeerde BNN een eind te maken aan de discussie. Een taart met het logo van BNN werd aangeboden aan de Senaat. “Nog één keer mocht de Eerste Kamer het mes in BNN zetten en dan moest het maar een afgelopen zijn”, aldus Timmer. Ook bood de omroep een cd-rom aan met daarop de namen van de 224 duizend leden en 171 duizend steunbetuigingen die binnenkwamen via de actiesite van de omroep.


Radio 538 stuurde champagne naar BNN, maar ‘de kurken blijven erop zitten totdat we definitief duidelijkheid hebben’, aldus Timmer.


Bron: Nieuws.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan