Blessures komen voor NEC wel erg ongelegen

De plotselinge blessuregolf die de NEC-selectie nu overspoelt, had op geen slechter moment kunnen komen. De Nijmeegse ploeg heeft een bedroevende serie duels achter de rug en staat de komende weken voor een loodzwaar programma waarin het punten zal moeten sprokkelen om weg te blijven bij de degradatiestreep. De voorsprong op de gevarenzone bedraagt met nog tien duels te gaan momenteel acht punten.


Gisteren raakte Edgar Barreto dus geblesseerd. Tijdens de training verdraaide de middenvelder zijn knie en voelde direct dat het mis was. De pijn was intens. Mocht de revalidatie van Barreto straks enigszins tegenvallen, dan bestaat er een gerede kans dat de 19-jarige Paraguayaan mogelijk dit seizoen helemaal niet meer aan voetballen toekomt. Voor Edgar Barreto is de kniekwetsuur een klein persoonlijk drama. De olympisch international kwam in januari met grote verwachtingen van Paraguay naar NEC in een poging de Nijmeegse ploeg weer te laten aanklampen bij de middenmoot. De komende weken zal hij vanaf de tribune toezien hoe zijn club vooral moet strijden om verwijderd te blijven van de degradatieplekken.

Ook Andrzej Niedzielan, eveneens een speler die in de winterstop ter versterking aan de NEC-selectie werd toegevoegd, viel gisteren geblesseerd af. Zijn kwetsuur lijkt op het eerste gezicht niet al te ernstig van aard. Vandaag zal daarover meer duidelijkheid komen.

De NEC-selectie, die vorig seizoen en ook dit voetbaljaar nauwelijks te klagen had over blessureleed, heeft ook nog een derde basisspeler zien afhaken. Linkerverdediger Jeffrey Leiwakabessy kampt, zoals het zich nu laat aanzien, met een soort van spitaanval en kan zich thuis op bed nauwelijks verroeren. Ook de Elstenaar, die morgen tegen Twente zal ontbreken, heeft plaatsgenomen in de Nijmeegse ziekenboeg die al was gevuld met spits Frank Demouge en middenvelder Pascal Heije.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.