Barreto’s Paraguay door naar de kwartfinale op de Spelen

Paraguay won met 1-0 van Italië en verzekerde zich daarmee van de winst in groep B. Fredy Bareiro maakte de enige treffer, door in de veertiende minuut binnen te koppen. NEC’s Edgar Barreto speelde wederom de hele wedstrijd.

Ondanks het verlies kwalificeerde Italië zich toch voor de kwartfinales. Daarvoor mogen de azzurri Japan bedanken. De ploeg van aanvoerder Shinji Ono was al uitgeschakeld maar kweet zich van haar sportieve plicht door Ghana te verslaan: 1-0. Yoshito Okubu maakte het enige doelpunt. Ghana en Italië eindigden met evenveel punten, maar het doelsaldo van de Italianen is beter.

In poule D was Irak al zeker van een plek bij de laatste acht. Het laatste duel met Marokko ging verloren met 2-1. Salih Sadir zette de Irakezen nog op voorsprong, maar via treffers van Bouabid Bouden (strafschop) en invaller Farid Talhaoui kwamen de Marokkanen alsnog langszij.

Het bleek niet voldoende voor een plaats in de kwartfinales, want op doelsaldo moet Marokko Costa Rica voor laten gaan. De Costaricanen versloegen Portugal met 4-2, na een 2-1 achterstand. In de laatste 23 minuten zorgden Saborio (met twee goals) en Brenes voor de zege. Vooral de treffer van Brenes was belangrijk, omdat door deze goal (gemaakt in de laatste minuut) Costa Rica op een beter doelsaldo eindigde dan Marokko.