Arjan Ebbinge ”wilde echt naar NEC”

?NEC-Vitesse was toch echt iets aparts. De rivaliteit is ook in de rest van Nederland algemeen bekend, maar toen ik er zelf stond bleek het echt bijzonder te zijn. De voelbare spanning bij het publiek, dat reageerde op alles. Als een bal maar op een polletje wegketste, hoorden we de ?oeei?-s over het veld rollen.?


 


Zijn kopgoal in die wedstrijd deed de moeilijke start van Arjan Ebbinge bij NEC direct vergeten. Het vervangen van Danny Hesp viel hem zwaarder dan verwacht, vooral door de reacties van de buitenwacht. ?Kritiek is niet erg, daar kan ik tegen, maar na PSV las ik in de krant dat alle tegengoals mijn schuld waren. Dat ging me wel wat te ver. Wat dat betreft was ik blij met de ?Happy-met-Eppie?-fanclub. Dat kwam op een moment dat het wel leek of alles tegenzat. Dan kun je een steuntje in de rug van de supporters toch goed gebruiken, merkte ik. Nu lijkt het een stuk beter te gaan, al vind ik niet dat ik nu anders speel als in het begin. Wat toen tegen zat, zit nu misschien mee, dat heb je soms.?


  


We moeten het interview kort houden, want Arjan heeft een afspraak bij de notaris. Daar gaat hij het overdrachtscontract voor zijn nieuwe huis tekenen. Binnenkort woont hij met vriendin en dochter tegenover de vishandel aan de Groenestraat. ?Nijmegen bevalt ons prima, lijkt veel op Groningen trouwens. Tot nu toe woonden we op de Groene Heuvels, maar met een contract tot 2006 vind ik het de moeite waard om lekker dichtbij de club te zitten. Het liefst zou ik daarna voor nog één of twee jaar bijtekenen en dan is het mooi geweest. Ik hoef niet meer zo nodig ergens anders heen. Bij de eerste bespreking hier in de Goffert namen ze me mee naar een skybox om van daaruit op het veld te kunnen kijken. Ik was toch wel onder de indruk. Het is ook niet zo dat ik naar Nijmegen ben gekomen voor Neeskens of zo. Nee, ik wilde echt naar NEC.?


 


(Een uitgebreide versie van het interview verschijnt in de volgende uitgave van De Trouwe Honden.)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.