Alles ‘gaat vanzelf’ bij Pascal Heije

Op 26 maart 2000 maakte Pascal Heije zijn competitiedebuut in het betaalde voetbal. In de wedstrijd Ajax-NEC kwam hij na 83 minuten in het veld voor Aron Winter. Gisteren stond dezelfde wedstrijd op het programma, in hetzelfde stadion. Nu speelde Heije de volle 94 minuten, dit keer in het shirt van NEC.
 
 “Het is een speciale wedstrijd”, zei hij na afloop. “Je kent alles hier. De sportzaal, de kleedkamer van de wedstrijden met het tweede. Voor mij is dit het mooiste stadion van Nederland, maar dat komt natuurlijk door mijn Ajax-verleden.”
 
 Maar niet alleen uit nostalgisch oogpunt was het een bijzondere dag voor Heije. Na maanden vol blessureleed stond hij in Amsterdam voor het eerst bij NEC in de basis. En niet eens door blessureleed of ander ongemak bij de concurrentie. Een goede voorbereiding op de tweede seizoenshelft deed Neeskens besluiten Dejan Govedarica te passeren “De trainer heeft alleen gezegd dat ik op die positie zou spelen”, zei Heije. “Hij zei verder niet waarom en heeft ook niets gezegd over hoe lang ik daar zou spelen.”
 
 Dat was maar goed ook, want door een gele kaart van Arjan Ebbinge verhuist Heije woensdag in de wedstrijd tegen Feyenoord mogelijk naar de rechtsbackplaats. “Daar had ik nog niet over nagedacht, maar het zou goed kunnen. Ach, ik ben allang blij als ik speel.”
 
 Toch heeft Heije duidelijk een voorkeur. Op het middenveld voelt hij zich een stuk lekkerder dan in de laatste linie. “Op de ene positie speel je beter dan op de andere. Op sommige plekken hoef je niet na te denken, gaat alles vanzelf. Dat was vandaag zo. Ik weet wat ik kan als ik fit ben en vrij in mijn hoofd. Vandaag heb ik een redelijke wedstrijd gespeeld. Ik moest erg veel lopen, maar als team speelden we beter dan de laatste weken.”
 
 Toch was NEC niet in staat tegen een zeer pover Ajax een punt te pakken. “Ik ben echt boos dat we hebben verloren. Er was hier vandaag iets te halen. Je weet dat Ajax-uit moeilijk is, maar zij kregen weinig kansen. Een keer loop je uit de organisatie en zij profiteren, zo simpel is het. Het is jammer dat we hier geen puntje hebben gepakt, maar we hebben redelijk gespeeld.”


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.