Aantrekken Vd Doelen heeft geen prioriteit voor Looyen

Björn van der Doelen mag transfervrij weg bij FC Twente. Toch is de kans klein dat de middenvelder, die momenteel op huurbasis voor NEC speelt, in Nijmegen blijft. De club heeft andere prioriteiten.


“Van der Doelen doet het heel goed en is een fantastische jongen in de groep, maar we hebben al veel alternatieven op zijn positie”, zegt technisch directeur Leen Looyen. “Als er geld was geweest, had ik hem er graag bij gehouden, maar we moeten de selectie inkrimpen. We kunnen alleen wat doen met spelers die later een transferwaarde hebben en dat geldt niet voor Björn.”

Looyen zegt nog niet definitief ‘nee’ tegen Van der Doelen, maar heeft de kwestie op de lange baan geschoven. Want ook het al dan niet doorgaan met Pascal Heije is van belang voor de vraag of Van der Doelen kan blijven. “Hetzelfde geldt voor Youssouf Hersi”, zegt Looyen. “Hij heeft zelf aangegeven pas eind mei een beslissing te willen nemen. Daar kunnen wij niet op wachten, dus kijken wij vast rond.”

Een belangrijke kandidaat voor de positie van Hersi is Said Boutahar. De RKC’er staat ondermeer in de belangstelling van Glasgow Rangers, maar wil het liefst in Nederland blijven. Hier zit de hele subtop achter hem aan, waaronder dus NEC.

“We hebben met hem gepraat”, zegt Looyen. “Maar hij praat met alle clubs.”

De zoektocht van NEC richt zich verder vooral op een centrale verdediger en een spits, beiden van het grote, sterke type. “Het liefst heb ik een Nederlander”, zegt Looyen. “Maar de betere Nederlandse spelers hebben vaak niet in de gaten dat er iets is veranderd in het voetbal en vragen nog steeds hele hoge salarissen.”


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan