Wisla praat over Legia

Meervoudig Pools international Miroslaw Szymkowiak is een grote meneer bij Wisla Kraków. Niet op zijn mondje gevallen ook. Maar wanneer hij zijn mening moet verkondigen over NEC valt de speler wat stil.


“Tsja”, zo klinkt het na enige bedenktijd. “Eerlijk gezegd wisten wij bij Wisla van ‘Nijmegen’ helemaal niks. Maar inmiddels is dat veranderd. We hebben met de spelersgroep al heel wat videobandjes bekeken en ik denk dat onze kansen tegen ‘Nijmegen’ ongeveer fifty-fifty zullen zijn. Wij zijn natuurlijk de kampioen van Polen, wij zijn de favoriet, maar NEC is vijfde geworden in Nederland en dat is toch zeker geen beroerd voetballand. Het zal zwaar worden, maar met de kwaliteit die wij in onze ploeg hebben, moeten we een ronde verder kunnen komen.”

Overigens wordt er in de spelersgroep nauwelijks over ‘Nijmegen’ gesproken. “Komend weekend spelen we tegen Legia Warschau”, is de verklaring van Szymkowiak. En zo’n wedstrijd tegen de eeuwige hoofdstedelijke rivaal blijkt voor een speler van Wisla Kraków nu eenmaal minstens zo belangrijk als een UEFA Cup-duel.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.