Wedstrijden NEC live op internet

Veel wedstrijden van acht clubs uit de eredivisie zijn vanaf augustus rechtstreeks op internet te zien. SC Heerenveen, FC Utrecht, Roda JC, Vitesse, AZ, NEC, FC Groningen en ADO Den Haag sluiten binnenkort een contract hierover met internetbedrijf Yeahronimo.com. De gebruiker betaalt 4,95 euro om het voetbalduel op zijn beeldscherm te kunnen volgen. Een deel van dat bedrag gaat naar de kas van de club.

De onderhandelingen tussen de club en de zogeheten downloadsite zijn in een vergevorderd stadium. “Volgende week hoop ik met de meeste clubs de zaak af te ronden”, zegt Roelant Oltmans, voormalig bondscoach van het nationale hockeyteam en oud-directeur van NAC Breda. Hij geeft leiding aan de sportdivisie van Yeahronimo.com.

De voetbalclubs zien de samenwerking met Yeahronimo als een welkome aanvulling op de financiën. Al is over de hoogte van de bijdrage nog moeilijk iets te zeggen. “Het kost ons niks. We moeten maar eens kijken wat het oplevert”, zegt voorzitter Riemer van der Velde van SC Heerenveen.

Oltmans is voorzichtig met prognoses over kijkdichtheid. “We hebben al uitvoerig getest. De ene keer keken vijfhonderd mensen, de andere keer enkele duizenden. Belangrijk is nu dat er continuïteit komt. De bedoeling is elke competitieronde gemiddeld twee wedstrijden aan te bieden.”

Bovendien is de kwaliteit van internet sterk verbeterd, vervolgt Oltmans. “Dankzij ontwikkelingen als ADSL kan het allemaal veel sneller en raken sites niet meer zo snel overbelast. Een wedstrijd is live nu goed te volgen op de pc. Daarom denken wij dat het interessant is voor een breed publiek.”

Het internetcontract staat los van de televisiecontracten die de meeste voetbalclubs nog moeten afsluiten. Wel heeft Yeahronimo.com afspraken met betaalzender Canal+ moeten maken. “Als een van de acht clubs tegen Ajax, Feyenoord of PSV speelt, dan is die wedstrijd op Canal+ te zien en zenden wij die niet uit.”

Bron: www.Telegraaf.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.