Vrijwilligers in het zonnetje gezet

Vier vrijwilligers van NEC hebben vrijdag de Zilveren Waalbrugspeld van de gemeente Nijmegen ontvangen. Het betreft de heer en mevrouw Van den Dobbelsteen (respectievelijk 72 en 68 jaar), de heer F. Overvliet (70) en de heer S. de Grood (79). De vier kregen de gemeentelijke onderscheiding afgelopen vrijdag in het Goffertstadion uit handen van burgemeester Guusje ter Horst.

Van de vier vrijwilligers is De Grood (79) het langst actief geweest voor NEC: 53 jaar. Hij begon in 1949 als jeugdleider van de A1 van de amateur sportclub. Door de jaren heen heeft hij diverse taken verricht. Zo was hij omroeper in de radiokamer van het Goffertstadion in de jaren ’80. De 70-jarige Overvliet is sinds 1966 actief bij NEC Hij begon als leider bij het voetbalelftal B2 en werd later leider van het 2e. Hij zette zich onder meer in voor de organisatie van de voetbalschool. Ook was hij actief
voor de KNBLO en de Stichting Openbaar Carnaval Nijmegen. Nu verzorgt hij rondleidingen in het stadhuis.

Het echtpaar Van Dobbelsteen is sinds 1978 actief voor NEC Ze zorgen onder meer voor de lunches, koffie en broodjes in de spelershome en voor de kleding van de spelers. Ook zorgde het paar voor de aankondigingsborden van NEC langs de weg.


Bron: NEC-Nijmegen.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.