Vooruitblik: NEC-Roda JC

TopdudeVerwerkt: De 14e achtereenvolgende nederlaag tegen een top 3 club. Inmiddels is volgens velen het failliet van het tegen topploegen gehanteerde 4-5-1 systeem veelvuldig bewezen, maar Neeskens gaat er stug mee door. Redenen daarvoor kan ik niet meer bedenken, want het heeft dus in geen enkele situatie dan ook maar 1 enkel punt opgeleverd. Waar andere ploegen, zelfs van het niveau RBC, kunnen stunten tegen de top 3, staat een wedstrijd tegen NEC voor Ajax, PSV en Feyenoord garant voor 3 punten.


Bedacht: Dat voor Roda eigenlijk hetzelfde geldt. In wedstrijden waar het erom gaat, denk aan de bekerfinale, is NEC niet in staat van Roda te winnen. Gelijkspelen is al teveel gevraagd. Ook Roda is over het algemeen erg blij met een potje voetbal tegen NEC, want dan kunnen zij ook weer 3 punten bijschrijven.


Gehoopt: Dat Roda met 2 schorsingen en het vertrek van Soetaers dusdanig veel aan kwaliteit inlevert, dat het voor NEC mogelijk is tenminste eens 1 punt te halen tegen de Limburgers. Alhoewel, zij trekken weer een blik buitenlanders open en de tropische verrassing die daaruit komt, zou wel eens teveel kunnen zijn voor onze club.


Gevoeld: Dat het toch wel sneu is voor Demouge om nu geblesseerd te raken en mogelijk de UEFA-cup te missen. Althans, de wedstrijden in het kader daarvan. De spoeling in de spits is kwalitatief dun en zeker waar het aankomt op doelpuntenproductie. Alle hens aan dek is noodzakelijk. Hopelijk is hij er snel weer bij.


Geconstateerd: Bij de trainingen, dat er wel erg weinig snelheid in de ploeg zit, met name achter- en voorin. Wielaert is een uitzondering net als Ax, als we hem tot de spitsen rekenen (Neeskens doet dat immers ook). De Nooijer lijkt niet vooruit te branden, Demouge wordt op snelheid geklopt door Ebbinge, die het op zijn beurt aflegt tegen Cees v.d. Linden (!).


Arjan Ebbinge




Gevreesd: Voor de snelheid die Roda juist wel in de ploeg heeft, met name de diepgaande spelers die vanaf het middenveld komen. Sergio en Christiano zouden wel eens een leuke middag tegemoet kunnen gaan. Omgekeerd evenredig ellende voor ons.


Gekeken: Somber, nadat ik hoorde dat ook Wisgerhof en Gova niet ongeschonden uit de strijd tegen Feyenoord waren gekomen. Gova is onmisbaar in dit elftal en Wisgerhof eigenlijk ook, zeker nu Heije nog niet heeft kunnen bewijzen beter te zijn dan onze huidige rechtsback.


Geschrokken: Van de mededeling dat Gentenaar bezig lijkt te zijn met zijn laatste seizoen in De Goffert. Dat zou ook wel eens kunnen gaan gelden voor Zonneveld, Ax, Tumba, Govadarica, V. Rijswijk, Hersi, VD Sleen, Neeskens, Heije, De Nooijer en mogelijk voor de resterende spelers als Wielaert en Schuurman, die het schip voor hun ogen al zien zinken en dan begrijpelijkerwijs geen deel meer willen uitmaken van de bemanning die mee tenonder gaat. Al met al een behoorlijk probleem om de selectie op peil te houden, of te versterken. De nieuwe trainer zal het niet makkelijk krijgen.


Verwacht: Een hele moeizame wedstrijd, waarbij Roda aan het eind toch weer lachend het veld gaat verlaten met 3 punten in de tas. Waarom? Schrijnend gebrek aan vorm en scorend vermogen bij Hersi en De Nooijer. De Freitas is niet fit, Tumba niet in staat om als basisspeler potten te breken en het middenveld zal dicht op de verdediging moeten spelen om de ruimtes voor de snelle mensen van Roda zo klein mogelijk te houden. Dat gaat natuurlijk ten koste van de aansluiting naar voren. Hopelijk wil Gentenaar in zijn laatste jaar extra gaan schitteren. We zullen het nodig hebben.


Topdude

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.