Verslag (foto)persdag 2003-2004

Vanmiddag vond in het Goffertstadion de jaarlijkse persdag plaats. Op deze dag kijken voorzitter Hans van Delft, trainer Johan Neeskens en technisch directeur Leen Looyen terug op het vorige seizoen en wordt er vooral vooruitgekeken naar het nieuwe seizoen. Ook krijgen de fotografen de gelegenheid selectie- en portretfoto’s te maken. Hieronder een verslag van deze middag.
 
Hans van Delft: “Het gaat goed met NEC”
Voorzitter Hans van Delft opende net als de seizoenen hiervoor zijn toespraak met de zin dat het goed gaat met NEC Hij had hier ook alle reden voor want NEC staat op de drempel van een historisch seizoen: “Er zijn ruim 10.000 seizoenkaarten verkocht, een absoluut record. We houden een buffer van 1700 plaatsen om clubcardhouders de kans te geven wedstrijden te bezoeken.” “Ook speelt NEC voor het eerst sinds 20 jaar weer eens Europees voetbal, dit is vandaag onder andere al te zien aan de tweetalige persmap.” “Het komende seizoen zal het bestuur nog meer op de achtergrond treden en zich gaan bezighouden met tekenen en rekenen naar de toekomst.” Met deze laatste woorden refereert Van Delft naar de uitbreidingsplannen voor het Goffertstadion: “We hebben 5 jaar lang geroepen dat we gaan uitbreiden als het stadion vol zit, het komende seizoen is dit het geval, dus we gaan hieraan volop aan werken. Met name de Hazenkamp-tribune en het hoofdgebouw zal de aandacht krijgen. Op dit moment telt NEC ruim 500 bedrijven die lid zijn van één van de twee businessclubs, en beide clubs groeien nog steeds. Het hoofdgebouw wordt hierdoor te klein. Men moet rekenen op zo’n 1,5 jaar voorbereidingstijd en uitloop van een jaar voor de daadwerkelijke bouw.”
 
“De Eendracht”
Op 5 september a.s. zal het Multifunctionele Sport Complex (MSC) “De Eendracht” officieel worden geopend. Van Delft: “NEC is zeer trots op dit fantastisch nieuwe complex naast het stadion. Ik wil met name de NEC amateurs en stadiondirecteur Han Weijers bedanken voor wat zij hier neergezet hebben. Het complex bevat twee kunstgrasvelden, drie natuurgrasvelden en 2500 m2 gebouw. Op 5 september aanstaande zal het complex officieel geopend worden in samenwerking met de KNVB, dat zijn grote waardering al heeft uitgesproken voor wat er is gerealiseerd. Deze accomodatie behoort tot de beste van Nederland.”
 
Van Delft dankt ook de gemeente Nijmegen: “Op sommige momenten vechten we tegen de gemeente, bijvoorbeeld over het parkeerbeleid rond het stadion, maar zonder de gemeente was het MSC er nooit gekomen. De samenwerking was perfect. Het totale complex kostte ruim 4,5 miljoen euro.”
 
Supportersvereniging
Ook de Supportersvereniging NEC krijgt eindelijk haar langverwachte eigen supportershome in het nieuwe complex. Van Delft: “Ik ben blij dat ik mijn belofte aan de supportersvereniging heb ingelost, het heeft wat lang geduurd, maar eindelijk hebben ook zij hun eigen home.”
 
Begroting
Net als veel andere clubs moet ook NEC het komende seizoen een pas op de plaats maken; Van Delft hierover: “NEC kent geen echte financiële problemen, de verkoop van het stadion aan de gemeente in december vorig jaar heeft hier mede aan meegeholpen. Onze begroting voor het komend seizoen is rond, maar niet dicht, wel is het gefinancierd. Met name de momenteel lopende discussie over de verdeling van de TV-gelden speelt hierin een belangrijke rol. In verband met de hoge klassering van NEC vorig seizoen heeft het recht op veel meer geld dan voorheen. Volgend seizoen lopen er veel spelerscontracten af, dan krijgen we meer speelruimte.”
 
Sponsoren
Twee weken geleden al presenteerde NEC twee nieuwe hoofdsponsors: AG Neovo en Setpoint. Hans van Delft: “Ik wil met namen Frans Hendriks (directeur McDOS) bedanken voor zijn bemiddelende rol bij dit gedeelde sponsorschap. Verder ben ik blij dat we eindelijk hoofdsponsors hebben die zich richten op de consumentenmarkt, wij vinden dat veel beter passen bij NEC dan de business-to-business bedrijven die we in het verleden hadden.”
 
In heel Nederland zie je dat door de economische malaise sponsorclubs te maken hebben met dalende ledenaantallen. Bij NEC is dit niet het geval.
Het aantal opzeggingen binnen de OSRN is beduidend lager dan na afloop van het seizoen daarvoor. Na bijschrijving van de nieuwe OSRN leden voor het komende seizoen kent NEC zelfs een kleine stijging in het totale aantal leden (ruim boven 400).
 In de sponsorgroep heeft NEC helaas afscheid moeten nemen van Avaya, VGZ, Dirkzwager, EMS en Autocenter Heyendaal. Gelukkig zullen de meeste bedrijven wel hun lidmaatschap van de OSRN behouden gekoppeld aan een aantal business seats zodat hun verbintenis met NEC niet helemaal ten einde is.
 
 De bedrijven AG Neovo, Setpoint, Oriënt Plaza, Toyota, Connectux (supplier automatisering), WinRis Nederland (leverancier van CRM pakket die NEC als pilot gaat gebruiken voor uitrol in heel Nederland binnen betaald voetbal), Teleprojects en Scholten Awater & Partners heeft NEC toe mogen voegen aan het huidige sponsorbestand. Vanaf deze plaats dank ik hen nogmaals hartelijk voor het gestelde vertrouwen en zie uit naar een prettige samenwerking.
 
 Toyota Nederland is in samenwerking met Toyota Scholten Nijmegen de komende 3 jaar de autopartner van NEC
 
 Na de woorden van Hans van Delft tekenen Martin Huisman (marketingmanager Toyota Nederland), Peter Scholten (directeur Toyata Scholten Nijmegen) en Hans van Delft de sponsorcontracten.
 
 Leen Looyen: “Een heel seizoen geluk bestaat niet”
 Na de woorden van Hans van Delft was de microfoon voor Leen Looyen. De technisch directeur gaf aan niet te houden van terugblikken, maar liever vooruit te kijken. Toch kwam hij daar na een zo succesvol seizoen als het vorige niet onderuit: “We kunnen terugkijken op een geweldig seizoen. Er zijn mensen die zeggen dat alles heeft meegezeten en dat we veel geluk hebben gehad. Ik denk niet dat dat zo is. We hebben het hele seizoen vrij constant gespeeld en geen grote terugvallen op de ranglijst gehad. De basis voor het succes van vorig seizoen was de uitstekende samenwerking binnen de club in alle geledingen; spelers, technische staf, medische staf, begeleiders, bestuur, directie personeel op kantoor, vrijwilligers etc.” Over het komende seizoen zei Looyen het volgende: “Er is weinig veranderd, de selectie is grotendeels intact gebleven, dat moet de basis zijn voor weer een goed seizoen, zonder dat ik daarbij verwachtingen wil uitspreken. De enige valkuil die we in mijn ogen zouden kunnen krijgen is dat de selectie wat kleiner is dan vorig seizoen.” Hierna stelde Leen Looyen de nieuwe spelers uit de selectie één voor één kort voor: Arjan Ebbinge, Pascal Heije, Ralf de Haan, Mark Otten, Matteus Hoop en Tarik Divarci.
 
 Trainingscomplex
 Ook Leen Looyen sprak lovende woorden over het nieuwe trainingscomplex: “De afgelopen jaren hebben we overal rondgezworven, de laatste jaren trainden we bij Quick 1888, die mensen wil ik vanaf deze plaats hartelijk bedanken voor de fantastische samenwerking de afgelopen jaren. Maar ik ben zeer blij dat we nu eindelijk beschikken over een eigen complex met fantastische velden, dat heeft iedereen afgelopen zaterdag tegen de amateurs van NEC al kunnen zien. Ik ben blij dat we nu naast het stadion trainen, thuis spelen en thuis trainen, dat is ook goed voor het saamhorigheidsgevoel en de binding met de club.” Over het Europees voetbal zei Looyen het volgende: “Op 29 augustus is de loting, hopelijk loten we gunstig en kunnen we een ronde verder komen, dat zou leuk zijn.”
 
 Jeugdopleiding
 Over de NEC Voetbalschool wilde Leen Looyen het volgende kwijt: “NEC stopte de laatste jaren relatief veel geld in de jeugdopleiding, dat blijft zo, al wordt er ook hierin een pas op de plaats gemaakt. Waar andere clubs, bv. Feyenoord, flink bezuinigen op de jeugdopleiding door elftallen op te heffen en trainers te ontslaan, doet NEC dat niet. Wij vinden de jeugdopleiding heel belangrijk en denken dat dit in de toekomst nog belangrijker wordt. Het budget voor komend seizoen blijft gelijk aan vorig seizoen.”
 
 Johan Neeskens: “Niet vastpinnen op een plaats op de ranglijst”
 Na de woorden van Leen Looyen kreeg trainer Johan Neeskens de gelegenheid zijn zegje te doen over het komende seizoen: “Na een fantastisch seizoen 2002-2003 zijn we alweer twee weken bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De verwachtingen zullen hoog zijn, maar ik wil me niet vastpinnen op een plaats op de ranglijst waar we op zouden moet eindigen. Ik ben zeer tevreden over de eerste twee trainingsweken, de ontwikkeling van de spelers als groep en individueel verloopt goed.”
 “Het komend seizoen spelen we voor het eerst sinds 20 jaar weer Europees. Dat is fantastisch voor de club en voor de spelers. Het wordt afwachten hoe de loting wordt, maar we willen zo goed mogelijk voor de dag komen op het Europese podium. Geluk is in Europa wel belangrijk denk ik, zeker met de loting!”
 
 Na de woorden van trainer Johan Neeskens werd de persconferentie afgesloten en kon eenieder naar het hoofdveld voor de selectie- en portretfoto’s.
 
 
Bron: NEC-Nijmegen.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.