Vergeten voetballer: Luuk Maes

Luuk Maes (32) speelde van 1991 tot 2002 voor Go Ahead Eagles, FC Den Bosch, Helmond Sport, MVV en NEC. De voormalige verdediger woont in Wijchen bij Nijmegen.


‘Nadat ik bij NEC geen contract meer kreeg, ben ik nog op zoek geweest naar een nieuwe club in het betaalde voetbal. Maar dat bleek onhaalbaar. Ten eerste was de financiele situatie bij de meeste clubs slecht en ten tweede was ik in totaal zo’n twee jaar geblesseerd geweest. Ik ben daarom voor de hoofdklasser JVC in Cuijk gaan spelen, maar daar ben ik afgelopen zomer gestopt. Het niveau was best redelijk, maar plotseting moest ik drie keer per week in de avonduren trainen, terwijl ik dat altijd overdag had gedaan. Dat viel toch wat tegen. Ik had niet zo’n zin meer in al die verplichtingen.


Nu speel ik alleen nog wat wedstrijdjes met vrienden en bekenden in de zaal. Ik zou nog wel betaald voetbal willen spelen, ik ben bereid overal op proef te komen, want ik ben weer helemaal fit. Onlangs ben ik nog gebeld door een voetbalmakelaar; of ik interesse had in China te gaan spelen. Daar zoekt een club een routinier. Dat ben ik dus. Deze week heb ik een afspraak, wie weet wordt dat wat. Ik hoop binnenkort wel een studie makelaardij te volgen, ik heb al stage gelopen bij een makelaar in Wijchen. Dat werk heeft me altijd al getrokken. Daarnaast spring ik af en toe bij in de exclusieve damesschoenenzaak van mijn vriendin, die ook nog een modellenbureau runt. We hebben twee dochtertjes, van tweeënhalf jaar en van drie maanden. We hoeven ons dus geen moment te vervelen. Het zwarte gat is bij mij dan ook geen moment aan de orde geweest.’


Bron: VI

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.