VD Sleen: “Ik zie wel wat ze me voorschotelen”

“Wat ik met de kerst eet? Ik heb eigenlijk geen idee”, zegt Albert van der Sleen.

De reservedoelman van NEC zal een aantal vrije dagen doorbrengen in een Duits hotel.

“Ik zie wel wat ze me daar voorschotelen. Niets sjieks in elk geval. Da’s niks voor mij. Ik hoef echt geen vijfsterrenhotel. Drie sterren is goed genoeg.”

Een doelman die het tot en met zijn veertigste jaar in het profvoetbal volhoudt, moet altijd bewust met zijn voeding bezig zijn geweest. “Klopt. Ik zal tijdens de kerst echt wel een glaasje wijn drinken. En op oudjaarsavond misschien nog eentje. Maar na de feestdagen is het weer afgelopen met de alcohol.”

Hij weet niet of hij bij zijn collega’s hetzelfde gaat. “Misschien zijn er voetballers die deze vrije dagen gebruiken om een keer flink wat anders te eten dan normaal. Dat mag. Mij maakt het allemaal niet zoveel uit. Ik zal er echt geen eetgelag van maken.”

“Ik ben sinds ik bij NEC voetbal drie kilo zwaarder geworden. Maar dat heeft niets met eetgewoontes te maken. Dat zijn puur spieren. Bij NEC trainen ze veel intensiever dan ik altijd gewend was bij Eindhoven.

“Ik moet ook wel op mijn gewicht letten, want bij NEC worden we elke week op de weegschaal gezet. Zelfs in de vakantie loop ik regelmatig hard. Want daar voel ik me lekker bij.”

Van der Sleen zal dat goede gevoel nodig hebben, want hi moet gewoon aan het werk in zijn winterstopvakantie. “Ik heb in deze tijd genoeg andere dingen te doen. Ik heb een winkel waar we onder meer vuurwerk verkopen. Het wordt een drukke periode.”


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.