Van der Doelen buffelt met NEC

De wedstrijd tegen PSV, dat zaterdag De Goffert aandoet, heeft voor Björn van der Doelen extra betekenis. De middenvelder begint na zijn vertrek bij FC Twente in het NEC-shirt aan een nieuw hoofdstuk.

Björn van der Doelen maakt zaterdag naar alle waarschijnlijkheid zijn debuut voor NEC tegen zijn oude club. De 27-jarige middenvelder genoot zijn opleiding bij PSV, waar hij begin november 1994 in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht voor het eerst zijn opwachting maakte in de hoofdmacht.

Omdat zijn speeltijd in Eindhoven beperkt bleef, verruilde hij in 2001 PSV voor FC Twente. Na een eerste succesvol seizoen ging het mis. Met de komst van trainer René Vandereycken verdween de middenvelder naar de achtergrond. Van der Doelen werd zelfs met Jack de Gier en Tommie van der Leegte uit de selectie verbannen, omdat het drietal niet okselfris op de training was verschenen.


Hoewel Van der Doelen in tegenstelling tot zijn twee andere bannelingen een nieuwe kans kreeg, bleef hij veroordeeld tot een enkele invalbeurt. De overstap naar NEC, dat hem tot het einde van het seizoen huurt van FC Twente, kwam voor Van der Doelen als een verlossing. ‘Eindelijk voetbal ik weer met een doel’, zei de middenvelder in De Gelderlander.

‘Over de positie waar ik kom te spelen, is nog niet gesproken. Neeskens heeft alleen gezegd dat het bij NEC dit seizoen een stuk moeizamer gaat dan het vorige. Je moet geen wonderen van mij verwachten, zo’n speler ben ik niet. Laat mij maar lekker buffelen op het middenveld’, zei Van der Doelen.

Afgaande op de laatste training komt Van der Doelen zaterdag in De Goffert aan de aftrap. Trainer Johan Neeskens twijfelt alleen nog over de invulling van de spitspositie. De coach kiest tussen Dennis de Nooijer en Frank Demouge.

In tegenstelling tot NEC kent de opstelling van PSV meer vraagtekens. Hoewel trainer Guus Hiddink te spreken was over het optreden van PSV-internationals André Ooijer en Wilfred Bouma, heeft de coach ook te maken met de minder leuke gevolgen van de play-offs tegen Schotland.

Beide verdedigers haalden het einde van het duel met Schotland niet. Bouma werd wegens spierklachten uit voorzorg naar de kant gehaald. Ooijer kreeg woensdag last van de schouderblessure, die hem al langer parten speelt. Mogelijk moet hij tegen NEC verstek laten gaan, zoals de grieperige John de Jong ook onzeker is. Het drietal is opgenomen in de selectie voor het duel in Nijmegen.

Dennis Rommedahl speelt zaterdag niet mee. De Deense aanvaller liep in de vriendschappelijke interland tegen Engeland een voetblessure op. Rommedahl verwachtte tegen NEC te kunnen spelen, maar het herstel bleek niet snel genoeg te gaan. Voor trainer Hiddink staat daar de terugkeer van Kasper Bøgelund en Ernest Faber tegenover.


Bron: VI

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.