Tumba toch niet op stage

Grote ogen, vol ongeloof. Niemand kan mooier verbaasd kijken dan Zico Tumba. De spits van NEC weet niets van een stage bij FC Wil. Toch gaat hij naar Zwitserland. Dinsdag volgens de laatste berichten.

De voetbalwereld blijft een aparte. Als Zico Tumba op de late vrijdagochtend van het trainingsveld loopt, weet hij werkelijk niet dat het Zwitsere FC Wil hem op proef wil hebben.

Eigenlijk zou de spits van NEC afgelopen week al naar Zwitserland gaan. Maar het Intertoto-toernooi gooit roet in het eten. FC Wil schakelt Willem II uit en daar had de club niet op gerekend. Dus reizen de Zwitsers woensdag via Servette (een 3-1 nederlaag in het eerste competitieduel) naar Nantes. Daar is FC Nantes dit weekend de volgende Intertoto-tegenstander.

“De ploeg kwam helemaal niet meer thuis, dus kon Zico niet komen”, zegt NEC’s technisch directeur Leen Looyen. “Nu gaat hij waarschijnlijk komende week daar trainen.”

Maar Tumba weet van niets. Niet dat hij zou gaan, niet dat hij zal gaan. Tot grote ergernis van de voetballer. “Het is raar wat er allemaal gebeurt. Ik denk dat NEC wil dat ik wegga. Maar ik heb gewoon nog een contract voor een jaar, of ze het leuk vinden of niet. Ik heb het hier goed naar mijn zin, maak me geen zorgen over mijn toekomst. En dat ik een dure jongen ben is niet waar. Sommige mensen binnen de club weten wat ik verdien en ik ben een goedkope speler.”

Toch gaat de voetballer, die afgelopen week nog last had van zijn linkerknieschijf, misschien wel in Zwitserland kijken. “Ik weet het nog niet, ik weet weinig van die club. Momenteel ben ik alleen maar bezig met fit blijven en genieten. Met mijn blessure gaat het elke dag beter. Ik kan voluit trainen. Ik heb aan de trainer gevraagd wat hij ervan vond, maar van hem hoef ik niet weg.”

Johan Neeskens beaamt dat even later. De trainer baalt van het gedoe rond Tumba. “Van mij hoeft niemand weg. Alleen als spelers het zelf graag willen, moeten ze gaan. Het is niet prettig als dit soort dingen naar buiten komen als ze nog niet definitief zijn. Het is raar om in de krant te lezen dat Zico naar Zwitserland gaat en hij dan hier de hele week rondloopt. Als spelers willen vertrekken, moeten ze gaan. Maar anders moeten ze het vooral niet doen.”

Vreemd genoeg is de zaakwaarnemer van Zico Tumba wel op de hoogte van de Zwitserse belangstelling. Volgens Tom Sanders is het Intertoto-succes van FC Wil er inderdaad de reden van dat de spits deze week niet naar Zwitserland afreisde. “Het had gewoon geen enkele zin.”

Volgens Sanders gaat Tumba nu dinsdag. “Zico wist wel dat er belangstelling was vanuit FC Wil, maar niet dat die zo concreet was”, zegt de zaakwaarnemer. “Ik heb gewoon liever niet dat het naar buiten komt. Pas als er dingen rond zijn, mag het naar buiten.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.