Stadiontest: Wisla Krakow-Stadion

 


Donderdag 25 September 2003, 20:00 uur
1e ronde UEFA-Cup, Wisla Krakow-NEC (1-0) 2-1


Kosten
Eigen vervoer: 35 EURO
Buscombi : 155 EURO
 
Kaartje (3,8)
We zijn bij NEC natuurlijk geen europees voetbal gewend maar 35 EURO is toch wel heel erg veel geld voor een wedstrijdje in Polen. Overigens kostte een kaartje in een vak van Wisla rond de 15 EURO, nu vraag ik me toch echt af door wie we nu weer genaaid worden ? Door Wisla Krakow of NEC ?  

Toilet (4,6)
Om precies te zijn vijf dixie-toiletten in het uitvak die te smerig voor woorden waren…

Programmaboekje (6,4)
Eigenlijk is het meer een veredelde folder maar goed we zijn er blij mee, echt veel snappen we er alleen niet van aangezien bijna het hele foldertje in het pools is.

Stadionspeaker & Muziek (???)
Meer dan de opstellingen en de doelpunten hoorde we eigenlijk niet…. misschien was dat ook wel meer dan genoeg!

Stadion (6,5)
Het stadion bestaat uit drie tribunes, twee aan weerskanten van het veld en het uitvak (een soort noodtribune) aan een van de kopse kanten van het veld. De supporters zitten niet echt dicht op het veld en ze zijn in Polen duidelijk aan wat modernisering toe!

Uitvak (4,6)
Noodtribunes en verder hadden ze het uitvak niet weg kunnen stoppen, ik kreeg bijna een beetje nostalgisch gevoel aangezien de oude East-Side ook ver van het veld verwijderd zat.

Prijs/Kwaliteit Catering (6,2)
De catering bestond eigenlijk uit een tafel met bbq en wat (fris)drank en het enige warme eten was een broodje worst die niet te vreten was (van horen zeggen), gezien de Poolse prijzen was het wel allemaal goed betaalbaar!

Sfeer (7,5 & 3-2)
De sfeer zat er niet alleen bij ons in het uitvak goed in maar ook bij de Wisla-supporters! Ze zongen lekker tegenelkaar op (weerskanten) en daardoor onstond er echt een cupsfeertje in het pittoreske stadion.

Veiligheid (8,8)
Een gigantisch politieleger, een zwerm stewards, een waterkanon en veel hekken… dus ja het was HEEL veilig!

Bijzonderheden
Te veel om op te noemen, de reis naar Polen was helemaal geen hel en de stad Krakow al helemaal niet het bleek juist een schitterend studentenstad te zijn waar het goed toeven was! De meeste van de ruim 600 meegereisde NEC-supporters hebben de tijd van hun leven gehad en kijken nu al rijkhalsend uit naar een (hopelijk) tweede ronde!

Eindcijfer (6,1)
 
 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan