Parkeerplaatsen NEC langs wegen rond stadion

Enkele wegen in de omgeving van het Nijmeegse Goffertstadion zijn door het college van burgemeester en wethouders aangewezen als parkeerlocatie voor zeshonderd businessclubleden van NEC.


Het is het alternatief voor de eerdere voorkeur van het stadsbestuur: parkeren op het grasveld in het Goffertpark. De gemeenteraad heeft dat voorstel enkele weken geleden unaniem afgewezen.

Als de raad nu wel akkoord gaat, worden de nieuwe parkeerplaatsen aangewezen in de Vossenlaan (84 stuks), Rentmeesterlaan (153), Steinweglaan (125), en de parkeerplaatsen van speciale basisschool De Vlieger aan de Tapirstraat (50) en het Rouwcentrum aan de Burgemeester Daleslaan (125). Stewards van NEC moeten zorgen dat het parkeren volgens afspraak verloopt.

In alle gevallen gaat het om locaties waar niet vóór de woonhuizen hoeft te worden geparkeerd. Volgens wethouder P. Depla (Ruimtelijke Ordening, Sport) zal daarom de rust in de wijk niet extra worden aangetast.

Bij wedstrijden met een laag risicoprofiel wil het Nijmeegse college bovendien parkeren toestaan in het deel van de Burgemeester Daleslaan dat loopt van de entree van het stadion tot aan de Vossenlaan (153 plaatsen). Bij wedstrijden met een hoog risico zal moeten worden uitgeweken naar de Nijlpaardstraat.

Onzekere factor in het voorstel is nog de beschikbaarheid van de 125 parkeerplaatsen bij het Rouwcentrum. De toegankelijkheid hangt af van de uitkomst van onderhandelingen die NEC hierover met het Rouwcentrum gaat voeren.

Mocht deze locatie niet beschikbaar zijn, dan geldt de Burgemeester Daleslaan tussen Vossenlaan en Hatertseweg als alternatief, of de Nijlpaardstraat, bij wedstrijden met verhoogd risico.

Wethouder Depla sprak eerder zijn voorkeur uit voor de Goffertweide: “Parkeren in de straten is qua beheersbaarheid en toeleiding minder gemakkelijk. Ook is NEC meer geld kwijt, omdat meer stewards moeten worden ingezet.” Toch kan hij leven met het nieuwe voorstel: “De wijken blijven vrij toegankelijk en het parkeren gebeurt alleen op de onbewoonde stukken.”

Eenrichtingsverkeer voor, tijdens en na voetbalwedstrijden op de Rentmeesterlaan, een deel van de Vossenlaan en een deel van de Burgemeester Dalesweg een halve cirkel rond het stadion moet verder een parkeerchaos voorkomen.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.