Neeskens: ‘We hebben veel goodwill verspeeld’

Nijmegen likt z’n wonden. Twintig jaar was er in de stad gehunkerd naar een Europese rentree, maar toen het eenmaal was verloor de ploeg met drie maal rood het hoofd. ‘We hebben veel goodwill verspeeld’, realiseert trainer Johan Neeskens zich. Berouw komt nu eenmaal na de zonde.

Zouden ze het in de Goffert op kunnen brengen om de televisie-beelden van beide duels nog eens te bekijken? Indien ja, dan zullen de Nijmeegse profs constateren dat ze hun eigen glazen in hebben gegooid. Dat begon al in Kraków, waar met name Youssouf Hersi enkele dotten van kansen liet liggen waar hij NEC in een zetel had kunnen schieten. En in de terugwedstrijd waren het vooral een staaltjes van onervarenheid en onprofessionalisme die de nummer vijf van de afgelopen competitie de das omdeden.

Berouw komt ook in Nijmegen na de zonde. Drie rode kaarten in een Europese thuiswedstrijd, zelfs de door de wol geverfde Johan Neeskens kon zich niet heugen zulks ooit te hebben meegemaakt. ‘We hebben vanavond veel goodwill verspeeld’, realiseerde de trainer zich. ‘De jongens hebben er alles aangedaan, maar het is niet te verkopen dat we nu met drie rode kaarten de boeken ingaan. Ook Wisla heeft veel overtredingen gemaakt, maar zij deden dat veel slimmer.’Neeskens kon onmogelijk tevreden zijn over de Hongaarse arbitrage, maar was wel zo realistisch om te stellen dat NEC de uitschakeling toch vooral aan zichzelf te wijten had. Dat besef was er ook al snel bij de spelers. Bij Mike Zonneveld bijvoorbeeld, niet alleen de maker van het Nijmeegse openingsdoelpunt, maar vooral één van de NEC’ers die in de slotfase over de schreef ging.

‘Volgens mij zat alle teleurstelling en frustratie in die sliding’, prevelde hij na afloop met het schaamrood op de kaken in de microfoon van Omroep Gelderland. ‘Ik weet het ook wel van mezelf. En dat gedrag moet er heel snel uit.’

Dat vond ook de aangeslagen aanvoerder Rob Wielaert, die tijdens er tijdens het duel nog van alles aan had gedaan om ploeggenoot Youssouf Hersi voor een voortijdige afgang te behouden. ‘Die rode kaarten waren natuurlijk absurd. Dat is gewoon niet goed te praten. Daarmee hebben we ons op een verschrikkelijk manier laten kennen.’ Vond ook aanvaller Dennis de Nooijer: ‘Wat er in de tweede helft gebeurt, mag en kan gewoon niet. Patrick Ax was volgens mij te laat en wat Mike Zonneveld deed was ook wel duidelijk.’

En dus werden the day after de Nijmeegse wonden gelikt. ‘We hebben niet genoeg gebracht. We zijn eigenlijk overklast door twee goede spitsen en een goede middenvelder. Zij waren vandaag meer gelauterd’, vond De Nooijer.


Bron: VI

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.