NEC weet weer wat winnen is

Heerenveen-NEC (0-1) 1-2
44. De Nooijer 0-1
62. Hersi 0-2
86. Samaras 1-2

 Pieter Vink
 14.500 (250 NEC-supporters)
 Geen

Heerenveen
Hans Vonk, Said Bakkati, Marcel Seip, Petter Hansson, Stephan van Hoving (73. Mark Jan Fledderus), Arek Radomski, Richard Knopper, Mika Väyrynen, Stefan Selakovic (73. Paul de Lange), Gerald Sibon (36.Georgios Samaras), Antonio Correia

NEC
Dennis Gentenaar, Peter Wisgerhof, Rob Wielaert, Arjan Ebbinge, Jeffrey Leiwakabessy, Resit Schuurman, Dejan Govedarica, Youssouf Hersi, Mike Zonneveld, Frank Demouge (73. Jarda Simr), Dennis de Nooijer (90. Zico Tumba)

Met lood in de schoenen reisden ruim 250 NEC-fans af naar het hoge noorden. Immers, met de wedstrijd van NAC thuis nog in het achterhoofd, leek een nieuwe nederlaag in en tegen Heerenveen onafwendbaar.


In tegenstelling tot het publiek in het Abe Lenstra stadion, begonnen de voetballers van Heerenveen wel fanatiek aan de wedstrijd. Binnen de eerste 10 minuten waren er al 4 grote kansen te zien voor de Friezen, maar de wederom uitblinkende Dennis Gentenaar voorkwam een aantal keren een bijna zeker doelpunt.


Wanneer we de 10 andere rood-groen-zwarten eens bekijken dan valt op dat er niet één speler echt heel erg slecht speelde. Het centrale verdedigingsduo Ebbinge/Wielaert stond goed en de beide backs speelden ook behoorlijk, hoewel Wisgerhof in het begin nogal wat moeite had met de snelle Correia. Gelukkig voor iedereen met een NEC-hart zakte ook deze snelle vleugelspeler snel af naar hetzelfde bedenkelijke niveau als de rest van de spelers van SC Heerenveen.


Op het middenveld haalden de spelers bij vlagen het niveau van vorig seizoen. Govedarica maakte één fout in de eerste helft, maar speelde verder goed, Zonneveld won redelijk wat duels en Hersi (met zijn fonkelnieuwe oranje voetbalschoenen) liet eindelijk weer wat van z’n mooie acties zien. Schuurman was de enige middenvelder die wat minder opviel.


Voorin speelde Demouge en De Nooyer een goede wedstrijd. Frank was erg gedreven en oogde sterk, Dennis speelde slim en scoorde een mooie goal.


Over de wedstrijd kunnen we eigenlijk best kort zijn. Na het eerste sterke kwartier van Heerenveen kwam NEC niet echt in de problemen. Eigenlijk was er nog één grote kans voor de Griek Samaras (die voor de geblesseerde Sibon in het veld kwam), maar hij faalde één op één tegen Gentenaar. Net voor rust kreeg NEC een onverwachte meevaller: Na wat gestuntel in de Heerenveen verdediging kwam de bal in bezit van Zonneveld die goed het overzicht hield. Hij speelde breed op De Nooyer die van een meter of 18 de bal in de hoek achter Vonk prikte.


Na rust bleef de verwachtte stormloop van Heerenveen uit. Sterker nog in de 60ste minuut verdubbelde NEC de voorsprong. Wielaert pikte na een corner de afvallende bal op en bediende Zonneveld die op zijn beurt knap De Nooyer aanspeelde. Het schot van De Nooyer werd nog door Vonk gekeerd, maar de meegelopen Hersi schoot knap via de binnenkant van de paal binnen.


5 Minuten voor tijd scoorde Samaras tegen en dat bracht de spanning weer terug. Toch hoefde Gentenaar in de laatste 5 minuten van de wedstrijd, en de daarbij gekomen overdreven lange blessuretijd van 4 minuten, niet meer in te grijpen.


Met deze overwinning klimt NEC naar de negende plek en kan het langzaam weer omhoog gaan kijken. Ze hoeven echter slechts één plekje hoger te kijken om de tegenstander van volgende week te zien op de ranglijst. RBC Roosendaal staat namelijk verrassend op de 8e plek. Opnieuw een op papier pittige uitwedstrijd voor NEC dus. Maar wanneer de oranje schoenen van Hersi wederom geluk brengen, moet ook het oranje leger van Danny Hesp geveld kunnen worden!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.