NEC weer met lege handen

Zondag 16 Maart 2003


NEC weer met lege handen


NEC-Feyenoord (1-1) 1-2


12. Wielaert (pen.) 1-0


37. Van Hooijdonk 1-1


87. Van Hooijdonk 1-2


Bijz: Wielaert mist penalty in de 50e minuut


 


  Van Egmond


 12.500 (1200 Feyenoord-supporters)


     Wielaert, Tumba (NEC) & Bosvelt , Van Hooijdonk (Feyenoord)


NEC : Gentenaar, Wisgerhof, Wielaert, Govedarica, Leiwakabessy, Schuurman, Zonneveld, Hersi (89. Hristov) , Van Rijswijk (85. Simr) , Demouge, Tumba,


 


Feyenoord : Lodewijks, Emerton, Van Wonderen, De Nooijer, Paauwe, Kalou (44. Lurling), Bosvelt, Ono, Van Persie, Buffel (78. Bombarda), Van Hooijdonk

Hepudanouook?


Dat je zo langzamerhand het vertrouwen in de eerlijkheid en onpartijdigheid van het Nederlandse scheidsrechterscorps begint te verliezen? Ze doen er in ieder geval enorm hun best voor om tenminste de schijn tegen zich te krijgen. Waren vorige week tegen PSV al enkele beslissingen discutabel, vandaag maakte Van Egmond zich met zijn optreden volstrekt ongeloofwaardig.


Of zouden er ongepubliceerde richtlijnen van de KNVB bestaan die voorschrijven, dat een club die twee penalty’s mee krijgt, vervolgens wordt bestraft met twintig vrije trappen tegen en dan bij voorkeur tussen de 16 en 20 meter van het doel. Natuurlijk wel eerst even overleggen met de spelers die de vrije trap gaan nemen, of hij wel gunstig ligt.


In dat geval zal Feyenoord weinig te klagen hebben gehad, want Van Egmond bleek zich keurig aan die ongeschreven regels te houden. Telkens wanneer een NEC speler boos keek op zo’n twintig meter van het eigen doel en een Feyenoorder door die boze blikken naar de grond ging, was Van Egmond bereid te fluiten.


Van Persie en Van Hooydonk waren niet echt in vorm vandaag, want er moest eerst vlijtig geoefend worden. Vandaar waarschijnlijk, dat er in de rust een verzoekje naar Van Egmond uit is gegaan, om na rust toch vooral wat vaker de bal in kansrijke positie neer te leggen. Zoals een goed scheidsrechter betaamd voldeed hij graag aan dit verzoek. Het is toch immers een topclub en die hebben soms wat hulp nodig. Van de andere kant, als je Feyenoorder bent, valt er ook wel een en ander op de scheids aan te merken. Waarom het doelpunt van Buffel afgekeurd werd bijvoorbeeld blijft ook onduidelijk.


Natuurlijk verloor NEC niet alleen door de scheidsrechter. Als je maar liefst twee penalty’s krijgt, (mag dat eigenlijk wel zomaar van de KNVB?) wil het wel helpen als je ze beide ook binnenschiet. Wielaert twijfelde over de hoek en dat is nooit handig.


Echt uitgespeelde kansen heeft NEC ook niet gehad, maar door wat opportunisme en een kluts, kon er af en toe toch op het vijandelijke doel geschoten en gekopt worden.


Om dan te kunnen winnen, moet eigenlijk elke speler 100% in vorm zijn en dat was vanmiddag niet het geval. Hersi bleef onder de maat, van Rijswijk kon twee keer schieten, maar dat verhaal is bekend en Demouge had ook al weinig te vertellen.
Hij stond dan ook weer in zijn eentje in de spits.


Tumba werd op de linkerflank neergezet om de aanvallende driften van Emerton binnen de perken te houden. Dat is goed gelukt, maar je levert dan wel ondersteuning voor Demouge in. Van Persie werd ook redelijk in bedwang gehouden en Kalou, irritant mannetje, was snel vertrokken met een blessure.


Toen in de tweede helft Van Rijswijk en met name Hersi rijp waren voor een wissel, wachtte Neeskens weer veel te lang om daadwerkelijk vervangers in te brengen. Een duidelijke misrekening. Het middenveld van NEC begon vermoeid te raken en ballen te verliezen en twee verse krachten hadden misschien wat verlichting kunnen brengen. Nu werd Hristov erin gebracht op een moment dat het er niet meer toe deed.


NEC had optimaal en gelukkig moeten zijn om te kunnen winnen, goed en gelukkig om een punt te halen, maar het werd uiteindelijk niks. De manier waarop was zuur, maar waarschijnlijk precies volgens de richtlijnen van de KNVB: alle clubs krijgen een slechte scheidsrechter, maar sommige clubs zullen er meer last van hebben dan anderen. Op de tribune zie je het, maar je kunt er niets aan doen. Gek word ik ervan.


Hepudanouook?

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.