NEC presteert slecht tegen RBC

NEC had zaterdag een slechte dag. De Nijmeegse club stond het toe dat RBC Roosendaal de eerste overwinning van dit seizoen in eigen stadion behaalde. Met de overwinning van 1-0 op NEC namen de Roosendalers tegelijk afstand van de Nijmegenaren op de ranglijst.Hesp scoorde na rust uit een strafschop tegen zijn oude club. Ebbinge had Ikedia in het strafschopgebied omver gelopen.


,,We hebben geen moment aanspraak kunnen maken op zelfs maar een punt,’ beklaagde NEC-trainer Neeskens zich. ,,We hebben zelfs geen enkele kans kunnen creëren. Er is daarom ook maar een ploeg die de zege toekomt en dat is RBC.’


Ondanks het voortdurende veldoverwicht slaagde RBC er niet in tot echt uitgespeelde kansen te komen. Na ruim een half uur kreeg NEC de eerste serieuze doelpoging via een schot van Hersi, dat rakelings over ging. Eerder al had doelman Gentenaar in de weg gelegen bij een poging van afstand van Tininho.


,,Ons spel biedt perspectief om naar boven te kijken,’ had RBC-trainer Maaskant vooraf nog beweerd. De manier waarop RBC evenwel het verdedigend sterke NEC bestreed, staafde die woorden slechts gedeeltelijk. Ikedia slaagde er als enige in met zijn rushes verwarring in de Nijmeegse afweer te stichten, waarvan echter onvoldoende gebruik werd gemaakt.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan