NEC onderuit met laf voetbalZaterdag 8 Maart 2003


NEC onderuit met laf voetbal

PSV-NEC (1-0) 2-1


35. Kezman (pen.) 1-0


53. Schuurman 1-1


67. van Bommel 2-1


 


  Haverkort


33.000 (400 NEC’ers)


     Vennegoor of Hesselink, Kezman (PSV) & Hesp (NEC)


PSV : Waterreus, Bøgelund, Ooijer, Bouma, Lee, van Bommel, Vogel, Gakhokidze (89. Lucius), Leandro (64. Ven. of Hesselink) Rommedahl (64. Park), Kezman


 


NEC : Gentenaar, Schuurman, Wielaert, Hesp, Leiwakabessy, Wisgerhof, Simr (57. van Rijswijk), Govedarica, Zonneveld, Hersi, Tumba (76. Hristov)

NEC hield geen punten over aan de wedstrijd tegen koploper PSV maar daar was NEC ook niet voor gekomen, de enige missie die de ‘elf’ van Neeskens meegekregen hadden was de schade beperkt te houden en die missie is dan ook geslaagd.

Al eerder had Neeskens al een aantal keren de 4-5-1 opstelling uit de hoge hoed getoverd en elke keer mislukte dit dus god mag weten waarom hij het toch weer een keer wou proberen! Waarschijnlijk was het dan toch om Hristov nog een keer een hak te zetten want inmiddels is het wel duidelijk dat hij die niet mag.

Maar dan de wedstrijd, vanaf het eerste fluitsignaal was het eenrichtingsverkeer en als NEC eens een keer de bal had dan werd er nauwelijks iets fatsoenlijks mee gedaan en jagen op de PSV-spelers was er ook niet bij.
Toch duurde het tot de 35e minuut voordat Kezman de wedstrijd opende door een (uiterst dubieuze) strafschop te verzilveren.
Dit kwam vooral omdat NEC de linies erg strak bij elkaar hield maar daardoor was er ook totaal geen dreiging naar voren.
Hesp probeerde vaak de lange bal op Tumba te spelen die dan de bal weer inleverde bij een PSV-speler, als hij al het kopduel won.


In de tweede helft kwam NEC vrij snel op gelijke hoogte, het was uitgerekend Waterreus (was zeven wedstrijden op rij ongepasseerd) die in de fout ging.
Schuurman onderschepte een uitworp van de keeper en schoot de bal met de buitenkant prachtig over Waterreus heen in het lege doel.
Na die gelijkmaker leek het even of er voor NEC toch nog wat te halen viel maar een kwartiertje later werd die illusie aan flarden geschoten door wederom een dubieuze treffer van PSV.

De voorzet van invaller Park valt uiteindelijk voor de voeten van Van Bommel die de bal via een NEC-speler binnenschiet.
De NEC-spelers gaan daarna verhaal halen bij Haverkort vanwege vermeend buitenspel van Kezman (stond in het doel) maar wederom werd een top-3 club ‘geholpen’ aan een (weliswaar verdiende) overwinning: 2-1 voor PSV.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan