NAC flink gehavend naar NEC

Dat NAC na één rondje Europa niet meer in de kelk zou verdwijnen, stond weken geleden al vast. Daarentegen dachten ze in Nijmegen na een uitstapje naar de Poolse cultuurstad Krakau dat de tweede ronde dichtbij was. Niet dus. Met acht en opnieuw een 1-2 nederlaag eindigde ook voor NEC het avontuur in Europa.

De uitschakeling zou NEC-NAC, morgen in Nijmegen, tot het duel van de verliezers kunnen bestempelen. Ook al omdat beide ploegen na hun eerste Europese kennismaking in de Nederlandse competitie geen wedstrijd meer wonnen. NAC verloor met 0-2 van RKC en 1-2 van FC Utrecht en NEC liet het thuis afweten tegen ADO Den Haag (1-2) en was na een dramatische voorstelling in Alkmaar (0-2) kansloos tegen AZ.

Voor NAC zijn de herinneringen aan Europa overigens zuuurder dan voor NEC. In Nijmegen zijn de wonden van de uitschakeling veel verser dan in Breda. Daarentegen liep NAC veel meer fysieke schade op. De twee confrontaties met de Engelsen deden de complete Hongaarse kolonie in de ziekenboeg belanden. Fehér en Petö keerden geblesseerd terug uit Engeland, Babos brak afgelopen woensdag zijn ellepijp toen Titus Bramble doorhaalde. De doelman werd gisterochtend geopereerd.

De Bredase ploeg vertrekt dus gehavend naar De Goffert. Want ook Diba en Koning zullen ontbreken. Kortom; het wordt improviseren voor Lokhoff. Maar de coach klampt zich vast aan wat hij woensdag tijdens de eerste helft zag. “Toen zag je dat we toch over voetballend vermogen beschikken, ondanks de afwezigheid van een aantal jongens. Daar moeten we op voortborduren.”

De geplaagde oefenmeester liet zijn verdediging gisteren ‘oefenen’ tegen het systeem NEC, een systeem met twee spitsen dus. Met Mark Schenning die terugkeert van enkele weken blessure. De centrale verdediger was afgelopen woensdag tegen Newcastle al inzetbaar, maar nam geen risico. Naast Schenning speelt Penders. De Roosendaler is niet blessurevrij, maar voelt zich wel fit genoeg om te kunnen spelen.

En verder wil Lokhoff, ondanks tegenvallende resultaten en een respectabel aantal blessures, niets wijzigen aan de stijl van NAC. Dat betekent dat Engelaar, Stam en Slot ‘het rif’ vormen en voorin Elmander en Boukhari vrijwel zeker in de beginopstelling te vinden zullen zijn. Rest de keuze tussen Seedorf en Boussaboun.


NEC-NAC
Aanvang: morgen 14.30 uur
Scheidsrechter: R. Koopman


Bron: BN/DeStem.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.