Juichen voor oude bekenden op Open Dag

Het is inmiddels een traditie. Eind juli of begin augustus komen meer dan tienduizend mensen naar De Goffert om te laten zien dat ze NEC een warm hart toedragen. De Open Dag van de profvoetbalclub was ook vandaag weer een succes.

Met verbaasde gezichten stapt het oudere echtpaar van de fiets. De tocht naar het doorgaans zo rustige Goffertpark krijgt een vroegtijdig einde op het voorplein van het stadion. Er is geen doorkomen aan op deze zondagmiddag. Zo?n twaalfduizend supporters en andere belangstellenden laten zich vermaken en informeren op de Open Dag van NEC. De traditionele kennismaking tussen spelers en fans tijdens de aanloop naar een nieuw voetbalseizoen.

Vermaken door Jochem van Gelder op het kidsplein of door de eveneens in NEC-kledij gestoken dansers van Dance Nation op het andere podium. Informeren bij de vele kraampjes en door NEC-voorzitter Hans van Delft. Zijn ambities voor het nieuwe seizoen klinken bescheidener dan vorig jaar.

“Een plekje zo hoog mogelijk in het linkerrijtje”, bast hij door de microfoon. “We hebben het niet over de Champions League. Er zijn sponsors bijgekomen, maar we moeten financieel een pas op de plaats maken. Al barsten we van de ambities. Het geheim van NEC? Het zit ?m in de mensen. De mensen van NEC.”

Het levert hem veel applaus op. De werkelijke ovatie komt pas later. De opening van de spelerspresentatie wordt verricht door ex-trainer Jim Calderwood en ex-speler Jack de Gier. Beiden blijken nog steeds razend populair en worden luidkeels toegezongen. De zwaar geblesseerde Jack de Gier wordt zelfs weer NEC?er. Hij gaat op commercieel gebied voor de club werken.

Helaas krijgt de menigte dat niet mee. Zijn verhaal is onverstaanbaar voor de massa. Ook de huidige spelers zijn moeilijk te verstaan, maar volgens stadionspeaker Gerry van de Velden willen ze toch niet veel zeggen. De mannen laten liever hun voeten spreken op het veld.

Na de presentatie heeft de populairste NEC?er, doelman Dennis Gentenaar, alle moeite om weer bij het stadion te komen. Steeds weer moet de ?keeper van het jaar? handtekeningen uitdelen en met jeugdige supporters op de foto. “Dit is wel leuk, maar geen ideale voorbereiding op de wedstrijd”, kan hij nog net uitbrengen, voordat de volgende fan zijn aandacht opeist. Meer dan een kwartier te laat bereikt hij de kleedkamer.

Onder de supporters is Berry Arendse uit Gassel. Met een NEC-pet op en met zijn drie kinderen Sara (14), Max (12) en Gina (9) met NEC-shirtjes aan bezoeken ze voor het eerst de Open Dag.

“Het is hartstikke leuk, zo kun je de spelers eens van dichtbij bekijken”, vindt Arends. “Hier wordt de sfeer gecreĆ«erd voor het hele jaar. Wij zijn zelf regelmatige bezoekers van thuiswedstrijden. We hebben geen seizoenskaart, maar pikken de leuke wedstrijden eruit. Door deze Open Dag gaan we twee dagen later op vakantie.” Dochter Sara toont trots haar met handtekeningen van spelers volgekladde NEC-shirt, dat tot gisteren slechts dienst deed als pyjama.

Na de festiviteiten speelt NEC nog een wedstrijd in De Goffert tegen Dunfermline Athletic. De Nijmegenaren verliezen met 0-1. Het is het enige smetje op een verder geslaagde Open Dag, waar ook het oudere echpaar zich inmiddels prima vermaakt. De fietsen staan in de stalling.


Bron: www.Gelderlander.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.