Jong NEC stort na rust in

Jong NEC pakte gisteravond tegen Jong Stormvogels/Telstar aanvankelijk de draad goed op na de 1-8 monsterscore van afgelopen maandag tegen Jong Veendam. De Nijmeegse reserves gingen vrolijk verder met scoren en leidden met de rust op sportpark Schoonenberg met 1-3. Daarna stortte het team van trainer Cees Lok echter volledig in en verloor met 4-3.

NEC opende de score in de negentiende minuut via een strafschop van Thijs Hendriks na een overtreding op Tarik Divarci. De thuisclub kwam vier minuten later op gelijke hoogte, maar NEC nam opnieuw de leiding. Ralf de Haan scoorde op aangeven van Nick Paymans. De Haan verzorgde vervolgens de assist waaruit Hazer Can kort voor rust de 1-3 kon aantekenen.

Nadat Alexander Prent kort na de hervatting een goede kans op een vierde treffer had laten liggen, ging het bij NEC helemaal mis. De bezoekers scoorden tegen uit een vrije trap en kwamen een kwartier voor tijd op gelijke hoogte na een mislukte terugspeelbal van Tommy Gesgarz. Nog geen minuut later viel de beslissende treffer.

Volgens trainer Cees Lok lag ’t aan het spelen van vier wedstrijden binnen tien dagen. “Het viel als een kaartenhuis in elkaar. Er werd geen duel meer gewonnen. De overlevingsdrang ontbrak. Het had 6-3 kunnen worden.”