Jong NEC scoort er lustig op los bij AGOVV

Jong NEC scoorde er gisteravond tegen de reserves van AGOVV, die al na tien minuten een rode kaart incasseerden, lustig op los. De Nijmegenaren rolden de hekkensluiter van de beloften eerste divisie A met liefst 0-9 op en klommen zo naar de tweede plaats achter koploper Jong Heracles Almelo.

De inhaalwedstrijd werd gespeeld op het veld van amateurclub Vaassen. Volgens trainer Cees Lok was het negentig minuten lang kat en muis. “Het was een heel zwakke tegenstander. Belangrijker dan de monsterscore vind ik dat we de nul hebben gehouden. De concentratie bleef goed en we gaven niets weg.”

Bij rust leidde Jong NEC met 0-3 door doelpunten van Tarik Divarci, Charles Kazlauskas en Alexander Prent. Na rust scoorden Divarci en Kazlauskas nogmaals. Ook Thijs Hendriks tekende twee treffers aan. De overige goals kwamen op naam van Ralf de Haan en Mark Otten. In de 90ste minuut kreeg een Apeldoornse speler een rode kaart voor het neerschoppen van Thijs Hendriks.

Het is niet de eerste keer dat Jong NEC dit seizoen een monsterscore behaalt. Eerder werden de reserves van Veendam eveneens in een uitwedstrijd met 1-8 verpletterd. Komende maandag speelt Jong NEC de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop uit tegen Emmen.