Jong NEC haalt uit op De Langeleegte

Op een maandagavond voor een handjevol publiek in de regen voetballen op De Langeleegte in Veendam. Het is voor elke speler een gruwel. Jong NEC begon gisteravond echter bijzonder opgewekt aan de lange terugreis naar Nijmegen. Dat kwam door de klinkende zege op Jong Veendam: 1-8.

De Nijmeegse reserves hadden geen versterking uit het eerste elftal gekregen, maar waren tegen de zwakke Groningers toch vanaf de aftrap oppermachtig.

Volgens trainer Cees Lok waren het positiespel en de combinaties uitstekend verzorgd. Doelman Mattheus Hoop hoefde slechts twee keer handelend op te treden en deed dat naar behoren.

Ralf de Haan opende het Nijmeegse schuttersfeest in de dertiende minuut na een geslaagde individuele actie. Charles Kazlauskas en Tarik Divarci zorgden voor de 0-3 ruststand.

Daarmee was de doelpuntenhonger nog lang niet gestild. NEC kwam in de tweede helft furieus uit de startblokken en scoorde binnen acht minuten driemaal via Thijs Hendriks (tweemaal) en Divarci.

Dankzij Kazlauskas en een benutte strafschop van Nick Paymans werd het in het slotkwartier 0-8. In de voorlaatste minuut mocht Veendam de eer redden via een strafschop na een overtreding van Tommy Gesgarz.

Jong NEC speelt komende donderdagavond in Velsen een inhaalwedstrijd tegen Jong Stormvogels/Telstar. Het duel werd eerder dit seizoen afgelast vanwege de droogte.