Jong NEC boekt bekerzege op Jong Vitesse: 2-1

Jong NEC heeft vanavond in de strijd om de Amstel Cup voor beloften met 2-1 gewonnen van Jong Vitesse, dat een divisie hoger speelt.

Om het veld in het Goffertstadion te sparen werd de wedstrijd tussen de twee aartsrivalen op veld 1 voor ‘De Eendracht’ gespeeld onder het toeziend oog van behoorlijk veel supporters. De ploeg van coach Cees Lok nam na elf minuten de leiding door een doelpunt van Charles Kazlauskas. De Amerikaan speelde wederom als spits en rondde een voorzet vanaf de linkerkant met een fraaie kopbal doeltreffend af: 1-0. Een kwartier na de openingstreffer kwam Vitesse op gelijke hoogte door een doelpunt van de snelle vleugelspits Kalle Sone: 1-1.

Snel na rust bracht Tommy Gesgarz NEC weer op voorsprong. Een afgeslagen bal belandde voor de voeten van de middenvelder die vanaf 25 meter niet aarzelde en uithaalde. De bal ging op fraaie wijze via de binnenkant van de paal het doel in: 2-1.
Na deze treffer had NEC meer afstand moeten nemen en kreeg het enkele honderd procent scoringskansen. Daar tegenover stonden ook enkele gevaarlijke counters van Vitesse. Tweemaal werd een inzet van de doellijn gehaald. Al met al was de 2-1 overwinning voor NEC terecht te noemen.

Van de eerste selectie speelden bij NEC alleen Mark Otten, Ralf de Haan en Tarik Divarci mee.

Bron: NEC-Nijmegen.nl