Jansen en Bochem vrezen derby niet

Voor Ricky Bochem en Michael Jansen is de derby zondag tegen NEC dubbel bijzonder. Beide Vitesse-spelers wonen namelijk in Nijmegen. “Je merkt dat je steeds vaker herkend wordt”. vertelt Bochem. ‘Er zijn iedere dag wel mensen die vragen waarom ik voor Vitesse speel. Ik zeg dan dat het mijn werk is en dat ik het hoogste wil bereiken. Daarbij kan ik geen rekening houden met rivaliteit.”
“Het is een aparte wedstrijd, omdat ik uit Nijmegen kom”, bevestigt Jansen. “Maar verder moet je deze wedstrijd gewoon winnen, net als alle andere”, vindt de centrumverdediger.


Bochem heeft slechte herinneringen aan zijn eerste NEC-Vitesse. vorig seizoen. Al na tien seconden kwam zijn hoofd tegen dat van Frank Demouge en moest de middenvelder met een hersenschudding van het veld. “Ik heb er niet veel van meegekregen, maar ik denk er vaak aan. Het heeft mijn seizoen bepaald, het was mijn laatste wedstrijd in het eerste.” Voor Jansen is het zijn eerste NEC-Vitesse. “Ik voel me helemaal fit. Als we net zoveel strijd leveren als NEC, dan hebben wij genoeg kwaliteit om daar te kunnen winnen”. voorspelt Jansen.


Bron: Omroep Gelderland

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.