Hersi schiet NEC langs superboerenVrijdag 21 Februari 2003


Hersi schiet NEC langs superboeren


NEC-De Graafschap (0-0) 1-0


63. Hersi 1-0


 


  Bossen


  11.500(200 Superboeren)


     Simr, Schuurman (NEC) & Van Gastel (De Graafschap)
    Ax (NEC) & Berck Beelenkamp 2x geel (De Graafschap)


NEC : Gentenaar, Leiwakabessy, Wisgerhof, Schuurman, Zonneveld, Wielaert, Hersi, Govedarica, Simr (56. Tumba) , Ax, Demouge (71. Hristov)


 


De Graafschap : Wevers, Berck Beelenkamp, Bot, Van Gastel, Hermans, Hertog (78. Huntelaar), Van Leerdam, Ter Avest, Smit, Valeev (64. Culina), Van de Haar (78. Van der Kruis)

Hepudanouook?


De hele week al zenuwen voor deze wedstrijd? De kranten berichtten immers, dat Gentenaar voorafgaande aan de wedstrijd gehuldigd zou gaan worden vanwege zijn nieuwe record. Daar wordt je toch doodsbenauwd van? 644 Minuten de ?nul?, een bloemetje, een dankwoordje en handdruk van Looijen en een kus van Miss NEC. Dan zit je toch peentjes te zweten als VD Haar in de buurt van de zestien aan de bal komt? Dat kan dan toch bijna niet goed gaan?


Waar moesten de NEC spelers dan ook hun motivatie vandaan halen? Niet van de succesreeks van De Graafschap. Ook niet van de beelden van Studio Sport, waarop telkenmale duidelijk te zien was dat de Achterhoekse verdedigers opzichtig stonden te schutteren en in de rug gedekt door een keeper, die een skippybal nog niet uit de lucht kan plukken.


Van de week dacht ik aan de spitsen die?s nachts in hun bedjes liggen en dromen van een hattrick, want dat zou toch moeten kunnen in een thuiswedstrijd tegen een zwakke tegenstander, waar bovendien ook al uit van was gewonnen. Misschien dat Neeskens er nog een ouderwetse peptalk tegenaan gooit, hoopte ik dan nog. Was dat eigenlijk niet een manco van Nees, dat motiveren van spelers?


Toen ik terugdacht aan de wedstrijd tegen De Graafschap van vorig jaar, was ik bij het eerste fluitsignaal van vandaag zeer gespannen. Op het moment dat ik ontdekte dat Bossen zou fluiten, kreeg ik bijna een hartverzakking. Als er één ding is wat Bossen niet beheerst als scheidsrechter, dan is het wel het aanvoelen van een wedstrijd. Ik was er al bij voorbaat zeker van dat hij de wedstrijd zou gaan bepalen.


Ik moet zeggen, hij was weer ouderwets op dreef.


Natuurlijk was de rode kaart voor Ax volledig terecht. Ax had van tevoren gedacht weer bepalend te zijn in de Gelderse derby. Dat is hem ook gelukt. Het liep weer eens niet en dan maakt hij, zoals altijd, een onbesuisde domme overtreding. Die zijn we minstens 3 weken kwijt en wat ik van Hristov gezien heb, betekent dit, dat NEC 3 weken met 10 man gaat spelen.


Het voetbal was van beide kanten niet best. Kon misschien ook niet op dit veld. De opbouw van achteruit was zonder Hesp in handen van Wielaert en Wisgerhof. Die laatste werd natuurlijk vrijgelaten door De Graafschap, dus dan weet je het wel. Lange haal en inleveren maar. De ballen werden te vaak breed gespeeld en naar medespelers gebracht om De Graafschap al te zeer te verontrusten.


De Superboeren kregen zelfs kansjes. Gelukkig werden die niet benut, want dat zou ook teveel eer zijn voor het zwalkende elftal uit Doetinchem, dat uitgerekend tegen NEC veel beter speelde dan de afgelopen weken.


Blij dat wij Hersi hebben, want die sjouwde er weer wat af. Hopelijk heeft het bestuur bij de verkoop van het stadion aan de gemeente wat geld opzij gelegd om over te maken naar een Amsterdamse rekening, want Hersi wordt steeds belangrijker voor het elftal.


De punten zijn weer binnen, maar vraag niet hoe. Ze zijn duur betaald met geel en rood. We kunnen 1 dagje genieten van de vierde plek. Dinsdag wacht de volgende tegenstander.
Rare onberekenbare ploeg, dat Willem II. Ik ben nu alweer gespannen voor die wedstrijd.


Hepudanouook?

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan